2013,  Best Ofs,  Movies

XIII: Best Script

Runners Up: Argo, Silver Linings Playbook, Stoker, Prisoners

En af sidste års største overraskelser var at Wentworth Miller, den forholdsvis ligegyldige skuespiller fra Prison Break og Resident Evil: Afterlife , ikke blot havde skrevet sit første manuskript, men vel at mærke et manuskript til en af årets bedste film, Stoker. Han er ikke den eneste som overrasker med sin tilstedeværelse i denne kategori, Aaron Guzikowskis eneste manuskript før Prisoners var den ligegyldige Mark Wahlberg actionfilm Contraband og Chris Terrio debutere med manus til Ben Afflecks Argo. Den eneste nominerede med erfaring er David O. Russell (The Fighter, I Heart Huckabees, Three Kings) for Silver Linings Playbook.

Et manuskript er meget mere end bare dialog, det er helheden inklusive plot og handling. Man kan, med rette, argumentere for at plottet i Quentin Tarantino’s Django Unchained er en smule løst og at de to hovedhistorier nærmest ville fungere bedre, hvis de var opdelt i to film, men til gengæld er dialogen, vanen tro for QT, særdeles fremragende. Jeg har altid haft en svaghed for film med knivskarp dialog, hvilket Tarantino som regel leverer i massevis og Django er ingen undtagelse. Underordnet om man elsker Quentin Tarantino eller ikke kan udstå ham, så er det svært at benægte hans talent med en pen.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.