Audio Visual

Aerosmith

[Jonas Kostending, en god ven af siden, har startet et fællesskab på Facebook med formålet at dele god musik og musikalske oplevelser. Jonas skriver gode og interessante musikhistorier, ofte med stor personlighed. Disse historier vil jeg gerne være med til sprede, så derfor finder nogle af dem nu vej til gagathemovies.com. Hvis man vil vide mere, så hedder gruppen Audio og kan findes her.]

I dag skal vi tilbage til 1993 og have fat i dét bedst sælgende amerikanske rockband i historien, med over 150 millioner solgte albums på verdensplan!

Aerosmith er et ældgammelt blues-baseret hard-rock band fra Boston, Massachussetts. Bandet blev dannet i 1970, og nød rigtig stor popularitet og anerkendelse hele vejen op gennem 70’erne, hvor de blev kæmpestore superstjerner. Aerosmith består af den flamboyante frontmand Steven Tyler (sang, mundharmonika, piano), Joe Perry (lead guitar), Joey Kramer (trommer), Tom Hamilton (bas) og Brad Whitford (guitar fra 1971). På baggrund af deres tidlige succes, Steven Tylers voldsomme stofmisbrug, og interne uenigheder, forlod Perry og Whitmore i en periode bandet. Det gik således mildt sagt ikke godt for Aerosmith fra ’79 og op gennem firserne.

aerosmithhead

Perry og Whitmore var dog tilbage på deres pladser i 1984, og med kæmpestor hjælp fra rap-gruppen Run-D.M.C., samt Steven Tylers succesfuld drug-rehab, var Aerosmith i 1986 klar til at starte alle tiders mest episke comeback. Samarbejdet med Run-D.M.C. på deres version/cover af Aerosmiths tidligere hit ”Walk This Way” (oprindeligt fra ”Toys In The Attic” – 1975) præsenterede med ét bandet for en helt ny generation af købelystne unge lyttere. Og herfra gik det lynhurtigt den rigtige vej igen!
Dagens sang bliver ”Livin’ On The Edge” fra albummet ”Get A Grip”, der blev udgivet midt i denne nye storhedstid i 1993. Det er første single derfra, og er et rigtig fedt Grammy-vindende nummer med en banebrydende video. Den har nogle rigtig fede effekter for dens tid, og den fremragende unge skuespiller Edward Furlong (Terminator 2, American History X) ses i hovedrollen som ’den vilde’ teenager. En rolle der i bagklogskabens lys nok ikke faldt ham så fremmed endda!

Det var dog helt vildt svært at vælge et Aerosmith nummer, vi skulle høre i dag. For især ”Get A Grip” er fyldt med mange af deres allerbedste ’sødde-bødde’ numre, som de lavede dyre velproducerede videoer til, og som blev voldsomt populære. Aerosmith forstod virkelig at skrive hits, og henvendte sig på dette tidspunkt meget tydeligt og kalkuleret til en helt bestemt teenage-målgruppe – som jeg tilhørte dengang.

aerosmith-pic-1

Numre som ”Janie’s Got A Gun” (fra ”Pump” 1989), ”Crazy”, ”Cryin’” og ”Amazing”, samt deres medfølgende musikvideoer, er blevet en del af MTV-generationens musikkanon.
Ud over Edward Furlong benyttede de på den tid i øvrigt mange andre Hollywood-skuespillere i deres videoer: smukke Alicia Silverstone (Clueless, Batman & Robin) blev ofte brugt, og derudover kan man få øje på bl.a. Stephen Dorff (Blade, Public Enemies), Josh Holloway (Lost, Intelligence), Jason London (Dazed And Confused), og Steven Tylers egen datter Liv Tyler (The Lord Of The Rings, Armageddon). Dette gav naturligvis endnu større interesse om de i forvejen meget cinematiske videoer.

Rams fan, movie buff, music aficionado, tv-holic, amateur gamer, bookworm and 6xfantasy-football champ... Owner/writer @ http://www.larams.dk

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.