2013,  Best Ofs,  Movies

XIII: Best Sci-Fi / Fantasy

Runners Up: Pacific Rim, Elysium, The Hobbit: The Desolation of Smaug og John Dies at the End

2013 videreførte sci-fi genrens popularitet og som udgangspunkt glæder det mig, men det viser sig at være både en god og dårlig ting. Det betyder flere science fiction film, men det betyder også bevægelsen ud af sin niche og derved et krav om mainstream appeal. Det var tydeligt blandt mange af årets film, de nominerede i denne kategori og til en vis grad også årets vinder, at mens Hollywood turde at smide penge efter spændende idéer, så var der også en mærkbar udvanding i et forsøg på at ramme det bredeste mulige publikum. På den ene side er jeg lykkelig for mængden af sci-fi at jeg får muligheden for at se, på den anden side ønsker jeg lidt at det var mindre populært og derfor tillod mere udfordrende materiale… og ja, jeg ved godt, at jeg bare er en gammel bitter mand som burde glæde sig over hvad han har og skulle lade være med at brokke sig.

Guillermo Del Toro’s Pacific Rim var en stor Hollywood blockbuster version af Neon Genesis Evangelion (eller generel anime) med alt hvad det indebærer af farvestrålende karakterer, overdrevne kampe og underlig humor, desværre kunne Charlie Hunnam overhovedet ikke bære sin hovedrolle. Neil Blomkamp fulgte op på District 9 med Elysium og selv om den havde en masse interessante idéer, så virkede den forhastet og løs.  The Hobbit: The Desolation of Smaug var en klar forbedring over den første film, men det var desværre stadig mere 3 timers fanservice end en reel film. John Dies at the End var, i modsætning af de andre, på ingen måde mainstream. Den var crazy, kreativ og forfriskende, men desværre løb det hele lidt ud i sandet i mod filmens slutning.

Oblivion var en stor positiv overraskelse, jeg havde på forhånd ikke forventet meget, men det endte med at være en blændende flot og interessant science fiction film. Filmen var fyldt med fremragende effekter, en effektiv stemning og Tom Cruise var god i den altdominerende hovedrolle. Historien var spændende, omend en anelse klichéfyldt og jeg kan ikke lade være med fundere over, om den kunne have fuldendt sit tankevækkende potentiale, hvis det ikke havde været en 100 millioner dollar Tom Cruise film. Oblivion er en rigtig god film, men man har lidt følelsen af at den prøver at glæde alle og derved ikke rigtig glæder nogen.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.