2013,  Best Ofs,  Movies

XIII: Best Director

Runners Up: Ang Lee (Life of Pi), Chan-Wook Park (Stoker), Fede Alvarez (Evil Dead) og Denis Villeneuve (Prisoners)

Taget i betragtning af at jeg havde svært ved at fylde kategorien Best Non-American Movie med værdige film, er det interessant at ingen af de nominerede instruktører er amerikanere. Normalt er det hit & miss med kvaliteten, når en instruktør med gode film i sit hjemland tager rejsen til Hollywood, mere ofte end ikke ender det faktisk som et miss (sådan gik det da også for Kim Jee-Woon (The Good The Bad The Weird) med The Last Stand), men man kunne læse 2013s udvalg som en udvikling mod det bedre og et signal til Hollywoods egne instruktører, at de skal til at tage sig sammen (…hvis man er bare en smule positiv).

Ang Lee var tilbage med hvad han gør bedst nemlig “larger-than-life” historier, Denis Villeneuve viste at hans stærke menneskelige dramaer ikke kender landegrænser, Chan-Wook Park tog sit øje for intense stemningsfyldte billeder med til mulighedernes land og Fede Alvarez beviste at det er muligt at lave en god remake, hvis man stoler på kildematerialet og at praktiske effekter kan være yderst effektive, hvis de bare bliver brugt rigtigt.

Sejren går dog til Alfonso Cauron for at skabe et fuldstændig troværdig og nervepirrende rumdrama ud fra ingenting (ok, han han fik en smule hjælp fra et fantastisk effekts hold og et par gode skuespillere). Gravity var fyldt med Caurons kendetegn så som lange uafbrudte optagelser, fremragende billeder og karakterer der er værd at fokusere på.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.