2013,  Best Ofs,  Games,  Lists

Games of the Year: Part One

Der var mange gode titler i spilåret 2013, langt flere end jeg havde tid og penge til at spille, men det stopper mig ikke og her er min Top 10 over de bedste spil i 2013.

goty 10 tilt2

10. Tilt to Live 2 [iOS]
Tiendepladsen indeholder listens eneste iOS/Android spil og det er bestemt ikke fordi det var et dårligt år for mobilspillenes-verdenen, tvært imod. Jeg kunne have sat flere forskellige gode spil på listen eksempelvis det superunderholdende Rayman Fiesta Run, den interessante interaktive novelle Device 6, det flotte Badland, det svært vanedannende Ridiculous Fishing, towerdefence spillet Kingdom Rush: Frontiers eller Adult Swim’s Robot Unicorn Attack 2, men valget faldt på Tilt to Live 2: Redonkulous. På samme måde som Geometry Wars finpudsede twinstick shooter genren til perfektion, så forbedrer OneManLeft alle elementer af deres originale “nostick shooter” med denne efterfølger. I starten virker det underligt at spille denne slags spil med iPhones gyroscope, men det bliver hurtigt tydeligt at kontrollen er præcis så skarp som man ønsker og spillet i sig selv er fantastisk underholdning.

GOTY 9 Gunslinger Blood Dragon

9. Call of Juarez: Gunslinger / Far Cry 3: Blood Dragon [PSN/XBLA/PC]
2013 blev året, hvor spilfirmaerne endelig fik gang i “middle tier” games og blev kreative med deres franchises. TechLand tager Call of Juarez serien fra årets dårligste spil sidste år til et af 2013s bedste, det er ganske impornerende. Gunslinger leger med de tall tales kendt fra western-genren og tilføjer en lækker cell-shading stil, et vanedannende pointsystem og nogle fantastiske dueller. Ubisoft tog sidste års bedste spil, Far Cry 3 og dyppede det i et tykt lag 80’er nostalgi komplet med neonlys, synthesizer musik, laser-dinosaurs og Michael Biehn. Begge spil er fremragende, ganske billige og giver håb om en fremtid med større forskellighed blandt spil.

GOTY 8 Tomb Raider

8. Tomb Raider [All Platforms]
Filmindustrien kunne lære lidt af Tomb Raider, det er sådan man rebooter en franchise. Crystal Dynamics tager Lara Croft tilbage til rødderne og skaber samtidig det bedste spil i serien. Det er en meget mere jordnær, intens og spændende oplevelse, men vigtigst af alt så bygger spillet Lara op som en menneskelig karakter, i stedet for bare et sæt bryster. Tomb Raider skaber et eventyr som ikke blot kan konkurrere med Uncharted serien, men også de bedste af Hollywoods actionfilm.

GOTY 7 Ni No Kuni

7. Ni No Kuni: Wrath of the White Witch [PS3]
Det er længe siden, at jeg har nydt et japansk rollespil og jeg var tæt på at kalde genren død, men så kom Studio Ghibli (Princess Mononoke, My Neighbour Totoro, Spirited Away) ind og reddede genren fra gravens kant. Ni No Kuni er et farvestrålende, smukt og charmerende eventyr med masser humor, gode karakterer og en interessant historie. Det er som at spille en Ghibli tegnefilm med alt hvad det indebærer og lige nu koster spillet omkring 50 kroner på Playstation Network, så der er ingen undskyldninger.

GOTY 6 Rogue Rain

6. Risk of Rain / Rogue Legacy [PC]
Rogue-likes bliver inkorporeret i til stadighed flere spil og jeg tager i mod udfordringen med glæde. I det forgangne år blev der lagt mange timer i Dark Souls, et spil som straffer én med glæde, men belønningen er stor når man endelig klarer udfordringen. Sidste år var der 2 rogue-likes på min top 10 liste (Spelunky, FTL) og det samme er tilfældet i år, men det er mest fordi jeg snyder og sætter 2 spil på 6. pladsen. Rogue Legacy havde udfordringer og charme i spandevis, det brugte sit intelligente upgrade-system, sine præcise controls og sin skæve humor til at holde oplevelsen frisk selv efter næsten endeløse timers spilletid. Risk of Rain fjerner alt det overflødige, fordi som man ved så er al den flotte nymoderne grafik bare i vejen. Risk of Rain minder lidt om FTL, bare med ekstra mange guns og en dynamisk sværhedsgrad. Det bliver lynhurtigt djævelsk svært og jeg kan simpelthen ikke lade være med at spille det.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.