Film Review,  Movies

Review | Olympus Has Fallen

Hollywood har en lang tradition for at udsende konkurrerende film med enslydende tematisk baggrund. Gennem tiderne har vi fået Armageddon mod Deep Impact, Volcano mod Dante’s Peak, The Truman Show med EdTV, Red Planet mod Mission to Mars, The Descent mod The Cave, The Prestige mod The Illusionist, Megamind mod Despicable Me, Tombstone mod Wyatt Earp, Turner & Hooch mod K-9 og Antz med A Bug’s Life, sidste år var det dobbelt Snehvide i Mirror Mirror og Snowwhite and the Huntsman og i år er der hele tre film om jordens undergang. Selv om amerikanerne sikkert vil sige det modsatte, så er truslen noget mindre i Olympus Has Fallen og White House Down, men ikke desto mindre er temaet ens. Det Hvide Hus er under terrorangreb og præsidenten er i fare, den ene gang med Gerard Butler, Aaron Eckhart og Morgan Freeman i front mens den anden har Channing Tatum og Jamie Foxx i fokus. Nu kan man selvfølgelig ikke bedømme film som man endnu ikke har set, men jeg vil godt sætte penge på at Roland Emmerichs kommende White House Down er væsentligt bedre end Olympus Has Fallen. Det kræver ikke meget, men at vinde en filmduel betyder vel også et eller andet.

olympus-has-fallen-pic1
Både talent og kreativitet står for fald i Olympus Has Fallen (image credit: Millennium Films)

Antoine Fuqua viste potentiale med Training Day, men siden er det kun gået ned af bakke, ligeledes kunne man sagtens have forventninger efter man så Gerard Butler for første gang i 300, men det er også længe siden nu. Olympus Has Fallen er ikke meget mere end en mislykket Steven Seagal med et større budget. Det er en kedelig, forudsigelig actionfilm med dårlige effekter og værre fotografering, til tider er det så slemt at det bliver praktisk talt umuligt at se hvad der foregår. Oven i hatten får det forfærdelige manuskript det værste ud af skuespillerne omkring Butler, til en grad hvor det næsten er pinligt. Jeg giver hovedsageligt manuskriptet skylden, da jeg ved at disse skuespillere er bedre end hvad der bliver vist her, men hvis jeg ikke vidste bedre, så havde jeg kaldt dem elendige skuespillere. Ja, jeg beklager, Morgan Freeman.

Det kan accepteres, at en actionfilm er både grim, dum og klichéfyldt, hvis den i det mindste bare er underholdende og det er ikke tilfældet her.

movies-3

Instruktør: Antoine Fuqua  Forfatter: Creighton Rothenberger, Katrin Benedikt  Medvirkende: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman, Dylan McDermott, Rick Yune, Angela Bassett, Melissa Leo, Radha Mitchell, Robert Forster, Ashley Judd, Tory Kittles, Michael Dudikoff og Cole Hauser  Udgivelsesår: 2013  Land: USA  Spilletid: 120 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.