2012,  Best Ofs

2012: Best Thriller

Runners-Up: Tinker Tailor Soldier Spy, I Saw the Devil, Safe House og Sleepless Night

Også i thrillergenren var der få rendyrkede Hollywood produktioner blandt årets bedste. Safe House, med Denzel Washington og Ryan Reynolds, var den eneste som fulgte filmbyens normale formel, men den svenske instruktør Daniel Espinosa som stod bag Snabba Cash, formåede at bryde med de gengse klichéer og gjorde historien spændende. Selv om årets vinder, Joe Carnahan’s The Grey (kærligt og ironisk kendt her på siden som Wolf Puncher: The Movie), teknisk set også er en Hollywood film, så føltes den aldrig som sådan. Den var kold og ubamhjertig, drevet frem af stærke karakterer som blev dybere beskreven end bare de traditionelle stereotyper. The Grey var en spændende og nervepirrende thriller med en kampklar Liam Neeson i front.

Længere fra filmbyen, så man fantastiske thrillers fra mange forskellige hjørner af verdenen. Der var den afdæmpede og iskolde britiske spionthriller Tinker Tailor Soldier Spy, den intense franske thriller Sleepless Night og den brutale sydkoreanske hævnthriller I Saw the Devil. Atter et område hvor Hollywood bør oppe sig, men heldigvis kan man finde kvalitets spænding andre steder indtil da.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.