2012,  Anti-Hollywood,  Best Ofs

2012: Best Non-American Movie

Runners-Up: I Saw the Devil, Extreterrestre, The Raid og Kill list

Vanen tro, var der masser af fremragende film produceret udenfor Hollywood, så mange at det faktisk var svært at begrænse udvalget til blot de fem som bliver nævnt her. Sydkorea markerede endnu engang, med Kim Jee-Woon’s I Saw the Devil, at de er blandt de absolut bedste indenfor stærke hævnhistorier som bliver hos én længe efter filmen er slut. Nacho Vigalondo (Los Cronocrímenes) brugte igen en interessant science fiction vinkel til at fortælle en gribende menneskelig historie. Ben Wheatley’s forskruede og uforudsigelige thriller, Kill List, efterlod seeren på kanten af sædet og der er sagt mange positive ord om The Raid her på siden, så jeg nøjes bare med at understrege at den er freaking awesome.

Michel Hazanavicius, Jean Dujardin og Bérénice Bejo arbejdede sammen på OSS 117, en kærlig parodi på de gamle agentfilm fra 60’erne som høstede titlen som bedste komedie for nogle år siden, her på siden. De første denne kærlighed til en forgangen tid i filmhistorien videre i The Artist, et loveletter til simplere tider hvor film havde mere til fælles med teater. En smuk sort-hvid hyldest til stumfilm, musicals og filmindustriens spæde begyndelse.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.