GaGa's Netflix Guide,  Movies

Christmas Edition

Nu hvor juleferien er begyndt, er der potentiale for nærmest uendelige timer sammen med familien. Derfor skynder jeg mig at komme med et par hjælpende filmanbefalinger, i tilfælde af at al det samvær bliver for meget i længden.

Først vil jeg dog gerne kommentere nogle ændringer, som jeg har lagt mærke til på Netflixs side. For det første, så har de lavet om i deres søgemetoder, på den mest ubrugelige måde tænkeligt. Da jeg researchede til denne guide, søgte jeg på anbefalingsværdige julefilm så som Bad Santa, Gremlins, Go og Die Hard. Netflixs søgefunktion finder dem uden noget problem, men ingen af dem er tilgængelige for streaming, så hvad er formålet i at vise dem? Hvis man vælger en af filmene, forsøger man ihærdigt at bringe et alternativ, men det virker slet ikke og bliver mest af alt noget rod. Desuden har jeg nok søgt på netop den film af en grund og ikke for at finde et eller andet løst relateret.

Den anden ting, fandt jeg også da jeg ledte efter film igår, men som nu er forsvundet igen. Under hver film var der en knap, hvor man kunne tilføje til sin kø. Formentlig den velkendte og meget efterspurgte “instant queue” som Netflixs amerikanske forbrugere nyder godt af, men som af uforklarlige grunde mangler på den danske version. Dette tager jeg som et tegn på, at denne feature snart bliver at finde på vores bredegrader og den ved et uheld blev aktiveret for en kort stund igår. Men nok om det, nu til de film der trods alt er tilgængelige.

kiss-kiss-bang-bang

Ingen jul er komplet uden Tim Burton og Henry Selicks stopmotion mesterværk Nightmare Before Christmas og når filmen er slut, så kan man passende sætte Danny Elfmans fantastiske soundtrack på, mens man laver julemaden. Kiss Kiss Bang Bang, en af mine favorit film i nyere tid, er ikke rigtig en julefilm, men den bruger årstiden som baggrund og enhver undskyld for at anbefale den bør bruges. Jeg ved godt, at den også lige har været vist på 3+, men hvis man er tilfreds med at filmen bliver druknet i et hav af reklamer, så fortjener man ikke den episke morskab filmen tilbyder. Den sidste julefilm er med den mest klassiske julehistorie af dem alle, historien om Scrooge, som er blevet filmatiseret et utal af gange. The Family Man er en af de bedre af nyere forsøg og den giver også dagens dosis af Nicolas Cage.

eternalsunshineofaspotlessmindjimcarreykatewinslet1

Det hele skal jo ikke handle om jul, så her er et par anbefalinger af nogle af de nyligt tilføjet film på Netflix. Michel Gondry’s Eternal Sunshine of the Spotless Mind er en af de bedste kærlighedsfilm nogensinde og Jim Carrey har aldrig været bedre. Gregor Jordan’s Buffalo Soldiers blev, efter min mening, overset da den udkom, men den fortjener at blive set. Den er en sjov lille anti-krigsfilm med gode præstationer fra hele rollelisten. Apropos gode skuespillerpræstationer, så bør alle dem som tvivler på Ryan Reynolds talenter, se John August’s intelligente thriller The Nines. Reynolds er fremragende og det er en af de gode mindfuck film, som kræver at man følger med.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.