GaGa's Netflix Guide

Small Beginnings

Så kom den amerikanske videostreaming-gigant Netflix, endelig til vores lille land og med ét, er konkurrencen højnet betydeligt på området. De danske video-services, så som Yousee og Lovefilm, blev øjeblikkeligt nervøse, men har de noget at være bange for?

Netflixs udvidelse til Danmark, er noget som jeg har set frem til i et stykke tid, spændt på hvilken service vi ville få. Jeg vidste godt, at det var optemistisk at tro at vi ville få præcis det samme som i USA, men jeg er faktisk positivt overrasket over startgrundlaget. Servicen er langt fra perfekt, men man skal også lige huske på, at det lige er startet og det bliver med garanti bedre med tiden.

Ud af startblokkene er udvalget af spritnye film ret begrænset, men man får adgang til et ganske udmærket bagkatalog. Jeg lever med “forbandelsen” af at have set over 5000 film, men det er de færreste som lever med den slags og for den almene filmseer er der som udgangspunkt masser at vælge imellem. En stor del af filmene er tilgængelige i HD, man kan følge med i et hav af tv-serier og der er gode valgmuligheder for lyd og danske undertekster. Servicen er hurtig, stabil og ikke mindst billig. Desuden er der også en del materiale målrettet mod børn, en masse forskellige stand-up shows og interessante dokumentarer (heriblandt et udvalg af spændende TED talks).

I mit hoved, er det en fantastisk løsning for børnefamilierne, tv-narkomanerne og den almene filmfan. Under alle omstændigheder, får man den første måned gratis, så jeg ser ingen grund til ikke at give det en chance. Jeg har kigget hurtigt igennem startudvalget og vil derfor give nogle anbefalinger til hvad man kunne bruge sin prøveperiode til.

Der er masser af gode film at vælge imellem, men her er en håndfuld som GaGa The Movies kan stå hundrede procent bag. Hvis man bare vil underholdes af en god actionfilm, så er Jee-Woon Kim‘s energiske og skøre western, The Good, The Bad, The Weird [9/10], et fantastisk bud. Mens vi venter på Martin McDonagh‘s ny film, Seven Psychopaths, så kan man passende tjekke hans tidligere film, den moderne klassiker In Bruges [9/10] med Colin Farrell. Hvis man til gengæld har lyst til en nervepirrende thriller og ikke er bange for at bruge sine hjernemuskler, så kan jeg kun anbefale Ben Wheatley‘s intense mindfuck af en film, Kill List [9/10].

Mens den fremragende science fiction film Looper kører i biograferne, kan man passende gå tilbage for at se Rian Johnson’s gode bagkatalog. Han har kun lavet 2 film, Brick [10/10] og Brothers Bloom [8/10], men de begge fantastiske og er begge tilgængelige på Netflix. Har man brug for et godt grin og ikke er bange for sort, sort humor, så kan man nyde Robin Williams i en af hans bedste rolle i Bobcat Goldthwait’s World’s Greatest Dad [8/10] eller Kieran Culkin og Jeff Goldblum i den stjernebesatte Burr Steers’ Igby Goes Down [8/10].

Der er også mange dokumentarer (og TED Talks) at finde på Netflix¨og her blot 3 af de mest underholdende af slagsen. Being Elmo [8/10] er den fantastiske historie om en mands passion og skabelsen af en af de mest elskede puppets. Hvis man ikke sidder glad tilbage med et stort smil på læberne efter man har set Being Elmo, så er man død indvendig. Normalt kan man tro på det meste som man ser i en dokumentar, men tanke bliver vendt på hovedet i Exit Through the Giftshop [9/10]. Filmen er en dokumentation af gadekunst og en af de vigtigste kunstnere, eller også er det en stor løgn, men sandt eller ej er det en interessant historie. The Aristocrats [7/10] er en dokumentar om en af de ældste vittigheder i bogen og forskellige komikeres forhold til den. Det er yderst morsomt og ofte jævnt provokerende, hvem havde troet at man ville grine mest af Bob Saget?

Tv-serier er godt representeret på servicen, der er selvfølgelig velkendte serier som Dexter, 24 og lignende, men der er også mange sublime serier som man måske ikke lige kommer til at se på dansk tv. Idris Elba er fremragende i den britiske krimiserie Luther, Adam Scott fortjener opmærksomhed i den supersjove komedieserie Party Down og der er kugleskør agent-humor i tegnefilm-serien Archer.

Der er også en del stand-up på servicen og man ignorer selvfølgelig det danske med det samme og går direkte til det amerikanske. Her er mange gode timer i selvskab med folk som Louis C.K., Craig Ferguson og Katt Williams. “Everyday I’m Hustling”

Netflix kan afspilles fra næsten alt med en skærm, men deres app på Playstation er rigtig god. Den er overskuelig, hurtig og nem at sætte op.

Det var hvad jeg havde at sige om Netflix lige nu, jeg syntes at man bør give det en chance og hvis man ikke kan lide det, så er det trods alt gratis den første måned, så hvad har man at miste.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.