Crazy-Cage,  Film Review,  Movies

A Painful Goodbye, Farewell Old Friend (also, words)

Gårsdagens premiere på den officielle dag tildelt en af vor tids bedste/dårligste skuespillere, Nicolas Cage, blev fejret med maner. Der kom kolde pilsnere og varm kaffe på bordet, håret var med vilje efterladt uredt og øjnene var fuldt udspillet for at man fik det hele med. Den første film i hjemmebiografen var en sand Cage klassiker, nemlig Michael Bays The Rock. Filmen er stadig en fantastisk actionfilm, fyldt med store skuespillere, der alle leverer varen. Ikke mindst arrangementets hovedperson i rollen som regelrytteren Stanley Godspeed.

Filmen bærer sin tid aller yderst på tøjet, den kan ikke rigtig undslippe det faktum at det er en fuldblods 90’er film og visse elementer virker en anelse forældet, eksempelvis den lettere tåbelige Hummer/Lamborghini biljagt gennem San Fransiscos gader. Det markerede dog også en af de sidste gange, hvor en Michael Bay actionfilms latterligheds niveau var indenfor de acceptable grænser. Det var også en af de få gode film, der var med til at markere slutningen på Sean Connerys karriere og han er yderst underholdende her, som den bitre John Patrick Mason (¤ i HD bliver det dog uendeligt mere tydeligt, at det langt fra er ham der løber ned af de rullende trapper… hva så gamle, er et par trapper for meget for dig?).

Aftenens anden film blev en af de forsvinde få af Nicolas Cages 64 film, som jeg endnu ikke havde set, nemlig Oliver Stones World Trade Center. Det var en film som jeg med vilje havde undgået omtrent lige siden den udkom, af flere grunde og ingen af dem var The Cage. Filmen forblev uset i al den tid på grund af den overhængende fare for at Oliver Stone ville gennemvæde hver eneste fiber af filmen med stolt patriotisme og kvalmende sentimentalitet. En anden faktor var også handlingen i sig selv og hvor hårdt jeg blev mærket af begivenheden dengang tilbage i 2001, jeg får det stadigvæk fysisk dårligt hver eneste gang jeg ser de to tårne. Men filmen skulle jo ses, det går jo ikke at der er huller i gagathemovies’ viden om Nicolas Cage, så jeg bed forbeholdne i mig og satte blu-rayen i maskinen.

Jeg må indrømme, at jeg blev ret så skuffet af World Trade Center, som jeg overordnet set fandt ineffektiv, lang og kedelig. For mig er det ikke ret meget mere end en ok lille kortfilm om to politimænd fanget under ruinerne af de to tårne. Den kortfilm har så fået påklistret halvanden times Hallmark tv-film, om politimændenes familier, for at udfylde en spillefilms længde. Bevares, der er skam bedre skuespillere (Maria Bello, Maggie Gyllenhaal, Frank Whaley, Stephen Dorff og Michael Shannon) end i nogen Hallmark-film, men det ændre ikke ved at det er uinteressant, frustrerende og kedeligt. Nicolas Cage passer godt i rollen som John McLoughlin og bærer det fesne overskæg godt, men der er ikke meget at komme her og bestemt ingen Crazy-Cage. I det at min Good Cage / Bad Cage liste ikke har en “Meh” placering i midten, så ender World Trade Center på den nederste halvdel.

Instruktør: Oliver Stone  Forfatter: Andrea Berloff, John McLoughlin, Donna McLoughlin, William Jimeno, Allison Jimeno  Medvirkende: Nicolas Cage, Michael Peña, Maria Bello, Jay Hernandez, Jon Bernthal, Nicholas Turturro, Maggie Gyllenhaal, Nicky Katt, Brad William Henke, Michael Shannon, William Mapother, Stephen Dorff, Frank Whaley og Viola Davis  Udgivelsesår: 2006  Land: USA  Spilletid: 129 min

Alle de hyggelige timer var dog ikke kun brugt på¨at nyde forskellige Nicolas Cage film, men også på at sige et fyldestgørende og respektfuldt farvel. I den kommende uge tager jeg jo ikke blot afsked med filmbyen, men også med Nicolas Cage. Så der blev fældet nogle tårer og delt et livsbekræftende kram inden jeg vinkede farvel til manden og måtte forberede mig på en hel uge uden hans film. (¤Det er jo ikke fordi at jeg ser Nic Cage hver evig eneste uge, men i næste uge er det imod reglerne, med mindre at jeg finder Tempo di uccidere (Time to Kill), den lille, ukendte og ekstremt sjældende italienske film som han lavede da han var ung. Det gør jeg dog ikke, for jeg ved at den er elendig og jeg har masser af andre film jeg skal have set.)

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.