Game Review,  Games

Review | The Walking Dead: Episode 1

Telltale Games har de sidste mange år været kendt som kongerne af de moderne adventure-games. De har med Monkey Island, Sam & Max, Wallace and Gromit og Back to the Future bevist at de altid leverer spil af høj kvalitet og med masser af humor. Jeg har dog længe følt, at tiden er løbet lidt fra denne type af klassisk gameplay, ellers er det måske bare mig som ikke har tålmodighed til den slags længere. Dette står dog til at ændre sig med Telltales nyeste serie, The Walking Dead.

Telltale Games har med stor succes påtaget sig den populære zombie-serie, kendt fra Robert Kirkmans tegneserie og den fremragende tv-serie som Frank Darabont startede på den amerikanske tv-kanal AMC. I The Walking Dead: Episode 1, som bærer titlen “A New Day”, kombinerer de deres velkendte gammeldags adventure games stil med mere moderne direkte kontrol ala Heavy Rain og et dialog-system som smager lidt af spil som Alpha Protocol og Mass Effect. Det virker måske som en lille ændring, men giver en større indlevelse i begivenhederne og det fungerer fremragende.

Historien og karaktererne er i fokus, med flere svære beslutninger som kan føre til dramatiske ændringer i éns desperate flugt fra de vandrende døde, men det betyder ikke at man bare kan snakke sig igennem dommedagen, du får skam brug for både hurtige reflekser og snarrådighed for at komme igennem strabadserne. Production values er helt i top, med en lækker tegneserie-agtig stil og suverænt stemmeskuespil. Det er holdt i tegneserie-stilen, fordi spillet læner sig mest op af tegneserien, men det betyder ikke at fans af tv-serien behøver at føle sig snydt, da det er en fantastisk udvidelse af universet.

Serien udkommer i episoder til ca. 30 kroner stykket, hvilket er mindre end lejeprisen på en film og med minimum 2-3 timers intelligent historie og intens zombiehorror, er det bestemt prisen værd. Der kommer i alt 6 episoder og de står til at komme med en måneds mellemrum.

Udgiver: Telltale Games  Studie: Telltale Games  Format: Xbox 360, Playstation 3, PC  Antal Spillere: 1  Cirka Spilletid: 2-3 timer

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.