2011,  Best Ofs

MMXi: Best Thriller

Runners-Up: Unthinkable, Point Blank, Hodejegerne og Limitless

Der var også en god håndfuld vellykkede thrillers, som kunne holde én på kanten af sædet i 2011. Blandt andet den nervepirrende og godt spillede Unthinkable, om terrorisme og hvor langt man vil gå for at bekæmpe det. Det er rart at se, at Samuel L. Jackson stadig har det i sig at vælge krævende roller efter lang tid hvor han bare har slappet af i superheltefilm. Limitless stillede spørgsmålet om, hvis du kunne tage en pille som gjorde dig klogere, stærkere og bedre, ville man så ikke gøre det? Bradley Cooper leverer en god hovedrolle og historien er interessant hele vejen igennem.

Udenfor USA kunne man også levere intens spænding. Den franske Point Blank lagde ikke fingrene i mellem og det fuld fart frem lige fra første sekund. Den norske Hodejegerne tog rigelig inspiration fra sin amerikanske forbilleder, men det var kompetent udført.

Darren Aronofskys mesterlige Black Swan var en tryllebindende fortælling om en dansers samtidige nedbrud af hendes karriere og hendes mentale helbred. Det var et smuk karakter-portræt, lagt op på det store lærred med brændende intensitet af Natalie Portman og filmen betræder sikkert grænsen mellem dragende thriller og Cronenbergian body horror.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.