2011,  Best Ofs

MMXi: Best Score / Soundtrack

Runners-Up: Basement Jaxx (Attack the Block), Cliff Martinez (Drive), Hans Zimmer (Sherlock Holmes: Game of Shadows) og Carter Burwell (True Grit)

Trenden fra 2010, med at kalde kendte kunstnere og bands ind for at lave al musikken til en film, forsatte i 2011. I 2010 var det blandt andet Beck, Arcade Fire, Trent Reznor og min personlige favorit Daft Punks score til TRON: Legacy. I 2011 fik vi et hektisk score fra Basement Jaxx til sci-fi komedien Attack the Block og årets vinder, Chemicals Brothers fantastiske score til Joe Wrights arthouse actionfilm, Hanna. Musikken i sig selv var fremragende, men det der gjorde det til noget helt specielt og en af de store grunde til at det vinder, er fordi filmen blev klippet til musikken og det giver filmen et helt anderledes og dynamisk flow.

Der var dog også gode scores fra regulære filmkomponister. Hans Zimmers score til Sherlock Holmes: Game of Shadows var fængende og uden tvivl, noget af det bedste ved den film. Carter Burwells stemningsfulde western score var en god ramme til den lange rejse i Coen brødrenes True Grit. Cliff Martinezs score, og en håndfuld nøje udvalgte sange, gav Drive en meget karakteristisk 80’er lyd. Normalt er jeg ikke meget for lyden af elektronisk musik fra 80’erne, men det passede perfekt til filmen.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.