Game Review,  Games

Review | Saints Row: The Third

Skiftet fra Skyrim til Saints Row, truede med at destruere samtlige af mine hjerneceller. De to spil kunne ikke være mere forskellige, hvis de prøvede. Det er som at gå direkte fra Lord of the Rings til Drive Angry. Lord of the Rings er uden tvivl en meget bedre film, men Drive Angry er bare et orgie af delikat psykopatisk adfærd og grinagtig over-the-top action. At gå direkte fra den seriøse og grå verden i Skyrim til den farvestrålende og latterlige verden i Saints Row, understrejer bare endnu mere hvor sindssygt det hele er og tro mig, Saints Row: The Third er sindssygt.

Det første Saints Row var en fuldblods Grand Theft Auto-klon og gjorde sit bedste for at udfylde det gabende hul, som manglen på et reelt GTA-spil havde efterladt i starten af denne generation. Spillet var ikke specielt fantastisk, men det var godt nok, nu når der ikke var noget alternativ. Så kom Rockstars sublime GTA IV og med sig bragte det en meget mere alvorlige tone. Der var mange små præpubertære snothvalpe som tudede hysterisk over, at man nu ikke længere kunne basejumpe, flyve jagerfly eller nogle af de andre sindssyge ting som man kunne i GTA: San Andreas. Det var der hvor Saints Row 2, kom ind i billedet. Det var et meget bedre spil end det første, havde gladeligt samlet alle de absurde og useriøse ting op, som GTA havde efterladt og fungerede som et perfekt modstykke til den mere realistiske og jordnære fortælling som var i centrum i GTA IV. Med det tredje spil i serien, har Saints Row fundet sig helt til rette og man kan ikke længere bare sætte det i bås som en GTA-klon. Jo, det er da stadigvæk et open world / sandbox actionspil, men det er der også så mange andre spil der er og Saints Row: The Third har fundet sin helt egen niche og personlige vision. Den vision er, kort og godt, at være så sindssyg og psykopatisk overdreven som overhovedet muligt.

Tillad mig at male et ordbillede: The 3rd Street Saints ikke længere en lille gadebande. De har kæmpet sig op af fødekæden og er nu verdenskendte. De har deres egen tøjkæde, energidrik og deres liv er ved at blive filmatiseret. Som en del af denne film, tager de en af skuespillerne med under et bankrøveri, du ved, research! De gør det selvfølgelig ikke iført kedelige elefanthuer, nej nej, de gør skam klædt ud som dem selv, inklusive gigantiske skumhoveder der ligner bandes leder Johnny Gat. Det går selvfølgelig galt og efter masser af eksplosioner, helikoptere og lignende, bliver de taget til fange af en fransk forretnings-mand som vil have deres penge. De er kidnappet i et stort fly, spændt fast til gulvet, men efter endnu flere store eksplosioner slipper de fri og man skal nu redde sine homies og skyde alle de modbydelige franskmænd, alt imens man tordner mod jorden i et brændende fly. Det er egentlig først når man lander på jorden, at spillet for alvor går i gang og det bedste af det hele er, at det kun bliver mere sindssygt derfra.

Humoren er i top (¤ eller i bund, hvad der nu end er bedst for denne type komik), leveringen er fremragende og man bliver konstant overrasket. Det er fuldt ud plat og sjofel humor, men i modsætning til det rædselsfulde Duke Nukem Forever tidligere på året, så er der rent faktisk intelligens bag og jeg grinte rigtig meget igennem min tid med The Saints. Voicecastet viderefører den over-the-top tilgang til det hele, ved at inkludere folk som wrestleren Hulk Hogan, pornostjernen Sasha Grey og cool-overskægs-manden Burt Reynolds. Man kunne blive ved, [adult swim] har deres egen radiokanal, en af karaktererne snakker med konstant auto-tune og løbeknappen står listet som “The Awesome Button”, men jeg tror at folk har forstået at det er CRAZY!

Jeg har ikke skrevet meget om gameplayet, men det er mest fordi der ikke er så meget at sige. Det er ganske typisk for denne genre, men det fungerer. Det er super underholdende hele vejen igennem, alt kan opgraderes og man skal ikke vente 15 timer før man får de fede våben… det tredje våben man får, er Stinger-missiler, ‘nuff said.

Det er en fantastisk verden vi lever i, os gamere, når vi kan få både den gode og voksne historie i Grand Theft Auto og den sindssyge og uhæmmede craziness i Saints Row. Så tag en tur til Steelport sammen med The 3rd Street Saints og jeg garantere du vil have et permanent bredt smil spredt ud over dit fjæs (¤ hvis ikke, så fortjener du ikke plat humor).

Udgiver: THQ Games  Studie: Volition Games  Format: Xbox 360, Playstation 3, PC  Antal Spillere: 1-2 (singleplayer + co-op)  Cirka Spilletid: 20-30 timer

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.