Film Review,  Movies,  Nights of Horror

Review | The Rite

Det er som sagt, ikke nogen hemmelighed, at jeg ikke tror på gud, ånder og al den slags. Men det burde ikke stoppe min evne til at værdsætte film om religion, exorcisme og lignende, så længe filmen formår at fortælle sin historie på en overbevisende måde. Det er ikke meget anderledes end eksempelvis science fiction film.

Der er her hvor The Rite, endnu en exorcist-film om en præst med en haltende tro, falder til jorden. Den vandre på fin linje mellem kedelig og latterlig, ligegyldigt hvilken side den træder til, så taber man som seer. Som det ofte er tilfældet i film om dæmoniske besættelser, så ligger skuespillet konstant på grænsen til sindssygt overspil. Der er større chance for at det er til grin end der er for at det virker skræmmende.

Derved siger jeg ikke, at fans af genren ikke får noget ud af filmen, for det kan de sagtens med habile skuespillere som Anthony Hopkins og Rutger Hauer på rollelisten, men det vil jeg sige er mere et spørgsmål om deres tro end det er om deres generelle filmsmag. Hvis man tror på at det er skræmmende, så kan det godt være skræmmende.

Se i stedet en klassiker indenfor genren, så som The Exorcist, eller en af de nyere velfungerende film som blandt andet The Exorcism of Emily Rose.

Instruktør: Mikael Håfström  Forfatter: Michael Petroni  Medvirkende: Anthony Hopkins, Colin O’Donoghue, Alice Braga, Ciarán Hinds, Rutger Hauer og Toby Jones  Udgivelsesår: 2011  Land: USA  Spilletid: 114 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.