2010,  Best Ofs

MMX: Best Thriller

Runners up: Buried, The American, The Secret in their Eyes og The Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans

Jeg er stor fan af undergenren “single-location thrillers” fordi at man ikke bare kan lade sig hjælpe af store omgivelser eller fancy actionscener men derimod alene er i hænderne på sine skuespillere og instruktøren. Buried er 93 minutter med Ryan Reynolds spærret inde i en begravet kiste, men det er stadig yderst spændende takket være en intens præstation fra Reynolds og kreativ instruktion fra Rodrigo Cortés. Som tidligere nævnt er den argentinske The Secret in their Eyes en spændende kriminal thriller med stærkt skuespil og en god historie. Den står også i stærk kontrast med Buried, idet at den indeholder et af de mest komplicerede shots fra sidste år. The American var en rejse tilbage til en tid hvor det ikke var nødvendigt at klippe 45 gange i minuttet. Det er en smuk, rolig og nærmest meditativ thriller med en af de bedste roller til George Clooney i lang tid. The Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans er egentlig en forholdsvis almindelig politithriller ramme, hvori en fuldstændig psykopatisk Nicolas Cage får frie tøjler. Kombinationen af Cage og instruktøren Werner Herzog resulterer en uforudsigelig og mægtig interessant film.

Martin Scorceses stemningsfyldte thriller Shutter Island gav startskuddet på hvad der blev et fremragende år for Leonardo DiCaprio. Han har fået en rolle med kød på og han spiller ganske enkelt fantastisk. Han bliver omgivet af et sæt skuespillere som ligeledes spiller upåklageligt, en spændende historie og flotte billeder. Filmens slutreplik giver mig stadig kuldegysninger når jeg tænker på den.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.