2010,  Best Ofs

MMX: Best Movie

Runners up: How to Train your Dragon, Winter’s Bone, The Social Network og Exit Through the Gift Shop

Efter 411 lange dage kan jeg nu endelig afslutte filmåret 2010 og en ting kan jeg sige med det samme, det bliver håndteret på en lidt anderledes måde næste år, men nok om det. Som jeg har sagt tidligere, så var 2010 overordnet set måske ikke det bedste film år, men vi fik dog en samling rigtig gode film blandet ind imellem alt det knap så gode.

Når jeg sidder her og kigger på det, så må 2010 alligevel have været et lidt specielt film år for jeg har aldrig stået tilbage med fem så vidt forskellige favoritfilm som jeg gør nu. Et styk big budget intelligent science fiction fra Hollywood, et styk computeranimation der ikke kommer fra Pixar, et styk white trash girl power drama, et styk dokumentar om gadekunst og en film om Facebook. Det ligner bestemt ikke en typisk best of the year kategori og hurra for det.

Det var ekstremt tæt løb mellem hvilken film som jeg skulle vælge som årets bedste, for de er alle vigtige på hver deres måde. Inception viste at godt kunne lave science fiction i Hollywood uden smide hjernen i havnen. How to Train your Dragon viste at man godt kan lave 3D som ikke er frustrerende. The Social Network viste at David Fincher kunne gøre selv Facebook interessant. Exit through the Gift Shop viste at bare fordi det er en dokumentar, betyder ikke at man ikke kan lege med mediet og Winter’s Bone viste at jeg kunne føle med en narkohandlers teenage datter.

Alle filmene ligger utroligt tæt på mit hjerte og det vil de gøre mange år frem i tiden, men hvis jeg skal udvælge én (og det skal jeg) så må det være Inception. Det er en film som sætter en ny standard indenfor blockbusters og man kan kun håbe på at Hollywood bider mærke i det og i fremtiden lader talentfulde og intelligente filmskabere lave hvad de har lyst til.

Tak og farvel 2010, velkommen 2011. Håber du har noget godt at byde på.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.