2010,  Best Ofs

MMX: Best Documentary

Runners up: Best Worst Movie, Tyson, I’m Still Here og Kobe Doin’ Work

Dokumentarfilm har altid været en kilde til den gode historie fra den virkelige verden men i det forgangne år har der været meget postyr om hvad der nu var rigtigt og hvad der var løgn. Efter min mening kommer sandheden dog i anden række til fordel for den gode historie, der er dog flere der har sat spørgsmålstegn ved om man kan kalde det en dokumentar hvis den ikke fortæller sandheden. Det er noget værre vrøvl, der er masser af dokumentarfilm der har et ganske løst forhold til sandheden for eksempel fortæller Michael Moore kun sit synspunkt i hans film. Fordi jeg så flere gode og “sande” historier i 2010 vender kategorien derfor tilbage efter et år ude i kulden.

Best Worst Movie var et kærligt og sjovt indblik i Troll 2, der ofte kaldes en af de dårligste film nogensinde lavet og det store kultfølge den har fået. Det er både befriende og frustrerende at se en flok mennesker forgude en film der er helt ubegribeligt elendig. Tyson var en afslørende og gribende dokumentar om en meget meget underlig mand. Mike Tyson er lige dele hyggelig, morsom og stjernepsykopat. Det faktum at Casey Affleck var ude og afsløre at I’m Still Here var en stor løgn blot dage efter at filmen havde premiere, ændrer ikke på at det var en bizar og fascinerende historie om en skuespiller der enten ødelægger sin karriere eller skiller sig permanent ud fra mængden. Kobe doin’ Work var mindre en rigtig dokumentar og mere en kommenteret basketballkamp med nogle ekstra scener smidt ind for god ordens skyld men når den der kommenterer, er superatleten Kobe Bryant selv er der lukket op for en overflod af karisma og indsigt.

Den meget omtalte dokumentar, Exit Through the Gift Shop, er en sublim leg med både dens emne og dens medie. Jeg holder stadig på, jo mindre man ved om filmen jo bedre. Det eneste jeg egentlig vil sige om den her er, at det er en af sidste års vigtigste og mest overraskende film. En film ingen bør gå glip af. Derudover kunne der være super interessant at se hvad der sker hvis filmen vinder Oscaren for bedste dokumentar, hvem henter så prisen?

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.