2010,  Best Ofs

MMX: Best Actress

Runners up: Melissa George (Triangle), Whitney Able (Monsters), Jessica Biel (Powder Blue) og Soledad Villamil (The Secret in Their Eyes)

2010 var et forholdsvis svagt år når man ser på udvalget af stærke kvindelige hovedroller, under alle omstændigheder i de film som jeg så og i modsætning til de fleste andre kategorier, var opløbet ikke engang tilnærmelsesvis tæt. Der var én vinder og et par klasser, måske endda flere, under hende var de resterende nominerede.

Christopher Smiths djævelske Triangle står og falder alene på en god præstation fra Melissa George i en svær og kompliceret rolle. En opgave som hun klarer overraskende godt. Monsters var en film der høstede meget splittede meninger, især for dens rookie skuespillere. Efter min mening spiller de to hovedpersoner ganske udmærket og især Whitney Able giver en naturlig og skrøbelig præstation. Powder Blue var lidt af et ensemble drama, men jeg føler at fokus var stærkest i Jessica Biels historie og hun giver den bedste præstation hun har leveret i mange år, måske nogensinde. Den argentinske Oscar-vindende The Secret in their Eyes var en fremragende thriller med et voksent romantisk centrum. En vigtig brik i at det fungerer, er Soledad Villamils charmerende og dragende skuespil. Der er rigtig god kemi mellem de to hovedpersoner og mindst halvdelen af det, er Villamils fortjeneste.

Som sagt, var der ingen af de nominerede der kom i nærheden af dette års vinder. Jennifer Lawrences frygtløse og bevægende præstation i den fantastiske Winter’s Bone var intet mindre end en åbenbaring. Hendes portræt af den stædige Ree var hjerteskærende og en sand tour de force. Det var en imponerende breakout performance, af en kaliber der efter min mening ikke kun var den bedste i 2010 men derimod noget af det bedste jeg har set i rigtig mange år. Ikke nok med at hun burde vinde Oscaren for bedste skuespillerinde, der burde ikke engang være nogen tvivl, men hvis man kender akademiet så bliver det sikkert en anden der vinder, sådan plejer det at være. (¤ Jeg vil lige rette mig selv og sige at Natalie Portman er også et fair valg…)

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.