Film Review,  Movies,  Revisit of the Damned

Review | Torque

[Revisit of the Damned er en af de nye features her på siden og fungerer som en counterpart til Destroy My Memories. Revisit of the Damned går, i al sin enkelhed, ud på at gense en film som jeg tidligere har fordømt og se om jeg tog fejl den første gang. En ekstra chance om man vil.]

Tilbage i starten af 00’erne, tjente Universal Pictures gode penge på at have Vin Diesel og Paul Walker lalle rundt i hurtige biler i The Fast & The Furious. Warner Brothers stod misundeligt på sidelinjen, så på pengeregnen og besluttede sig for at de skulle fanme også have en af disse hurtige film. Det skulle jo selvfølgelig ikke være ren rip-off og det var der de smarte Hollywood-folk kom med den geniale idé, at hvis det er motorcykler i stedet for biler så er det jo noget helt andet. Reklame og musikvideo-instruktøren Joseph Kahn blevet hyret til at instruere, et poppet cast blev samlet og så var det fuld fart frem (¤ ha ha). Resultatet blev et rent helvede af farvestrålende motorcykler, dårlige jokes og elendige computereffekter. Torque havde intet af den charme og machismo der gjorde The Fast and The Furious underholdende og filmen blev hurtigt glemt igen.

Joseph Kahn har ikke instrueret en film siden men han har stor succes med reklamefilm og musikvideoer som rent faktisk giver ham mange flere penge end han kunne tjene på spillefilm. Kahn har flere gange siden, bl.a. på /Film’s podcast, udtalt at studiet konstant var på nakken af ham og flere gange forsøgte at tvinge et Fast & Furious rip-off ned i halsen på ham. Som den vrede og frustrerede unge mand som Kahn var på det tidspunkt, besluttede han sig for at lave den mest overgearede, sindssyge og tåbelige film han kunne, nærmest som en gigantisk fuck-finger i ansigtet på studiet. Med det i mente, er Torque så en bedre film efter dette gensyn?

Både ja og nej. Torque er stadig en utrolig dum, pang-farvet og helt igennem useriøs film, men det er meget nemmere at have det sjovt og bare lade filmen underholde, nu hvor man ved at den egentlig er lidt af en joke. Kahn får mange interessante og visuelt kreative billeder frem og filmen er, overraskende nok, nærmest forud for sin tid på nogle punkter. Der bliver konstant smidt ting i hovedet på seeren, kameraet bruger flere gange tvunget perspektiv og de elendige effekter er hele tiden i front. Alt sammen ting som passer på mange af de dårlige 3D-film vi har i dag. 3D oplevelsen er faktisk bedre i Torque end den er i eksempelvis My Bloody Valentine og The Final Destination, hvilket er ret flot for en film der ikke er i 3D men det siger også en del om de andre film.

Skuespillet er stadig all over the place men der er ting man kan tage med herfra. Martin Henderson, Monet Mazur, Matt Schulze og Christina Milian ser man heldigvis ikke ret meget til mere. Jaime Pressly er god i My Name is Earl og Ice Cube er blevet bedre og kan ses i gode ting til tider. Det bedste man kan tage med herfra er dog Adam Scott, som uden tvivl er filmens bedste element og har siden udviklet sig til en af Hollywoods bedste komiske skuespillere.

Torque kan sagtens ses, dog helst med et par venner, en spandfuld øl og den viden at det er en yderst tåbelig film. Selvom det ikke blev til en alvorlig ændring af filmens karakter, så var det alligevel et ganske underholdende gensyn.

Dengang fik filmen 2 ud af 10, med den nyfundne information i mente stiger den en smule, men ikke meget.

Instruktør: Joseph Kahn  Forfatter: Matt Johnson  Medvirkende: Martin Henderson, Ice Cube, Adam Scott, Jay Hernandez, Jamie Pressly, Monet Mazur, Faizon Love, Matt Schulze, Will Yun Lee, Max Beesley, Christina Milian og Dane Cook  Udgivelsesår: 2004  Land: USA  Spilletid: 84 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.