Film Review,  Movies

Review | Date Night

Nogle ting er som skabt for hinanden, for eksempel Meg Ryan og Billy Crystal, Walter Matthau og Jack Lemon eller skildpadder og pizza. Altså med andre ord, den perfekte kombination. Ved første øjekast er Date Night et af disse himmelske møder mellem to sublime parter. Eller det burde det have været.

Når man sætter de to sjoveste og mest succesfulde komikere fra amerikansk fjernsyn, henholdsvis Tina Fey fra 30 Rock og Steve Carell fra The Office, overfor hinanden og desuden krydre det hele med Ray Liotta (Smokin’ Aces), Jimmi Simpson (David Letterman), William Fichtner (Go), James Franco (Pineapple Express), Mila Kunis (That 70’s Show), Kristen Wiig (Saturday Night Live) og Mark Wahlberg (I Heart Huckabees), hvordan kan det næsten undgå at være den perfekte kombination? Hvorfor er filmen ikke som bestemt til at være en komisk guldgruppe?

Svaret ligger hos instruktøren Shawn Levy og manuskriptforfatteren Josh Klausner. De har begge vist at de har absolut intet begreb på komedie. Shawn Levy står bag pinlige og uhumoristiske komedier som The Pink Panther, Cheaper by the Dozen og begge af Night at the Museum filmene. Josh Klausner stod bag destruktionen af det gode eventyr i Shrek the Third. Intet har ændret sig til det positive i Date Night, meget få jokes er sjove og det er deprimerende at se talentfulde komikere blive trukket ned i sølet af to så inkompetente og humorforladte fjolser. De få positive points filmen får, er revet hjem alene på grund af de to hovedpersoner og hvad der højst sandsynligt er improvisation.

Desuden er det endnu en af de komedier der lider under at de fraklip der bliver vist i rulleteksterne, er sjovere end næsten alle jokes i hele filmen. Ville det ikke være smart for en instruktør og et studie at, i det mindste, forsøge at skjule det pinlige faktum der er at selv skuespillernes “fuck ups” er sjovere end det materiale, publikum giver penge for at se? Sådan som det er, kan jeg på ingen måde anbefale Date Night, med mindre du har lidt af kronisk latter de sidste 40 år, er ved at blive en smule træt af det og bare ville ønske at der fandtes noget der kunne gøre en ende på denne pine. Hvis dette passer på dig, så er du nok den eneste person i verden der ville få noget ud af en Shawn Levy-marathon.

Instruktør: Shawn Levy  Forfatter: Josh Klausner  Medvirkende: Steve Carell, Tina Fey, Mark Wahlberg, Ray Liotta, Taraji P. Henson, Jimmi Simpson, Common, William Fichtner, Kristen Wiig, Mark Ruffalo, James Franco, Mila Kunis, Olivia Munn, Ari Graynor og Will. I. Am  Udgivelsesår: 2010  Land: USA  Spilletid: 88 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.