Anti-Hollywood,  Film Review,  Movies

Review | Joheunnom Nabbeunnom Isanghannom [The Good, The Bad, The Weird]

De sidste mange år har Hollywood været så idéforladt at enhver tilnærmelsesvis original eller god film fra resten af verden straks bliver sat til genindspilning, men man taler aldrig om de film der går den anden vej. Indien, eller mere specifikt Bollywood, har længe taget amerikanske film og genindspillet dem…helst med lidt sang og dans tilsat.

I 2007 så man også den flittige og lettere forstyrrede japanske instruktør Takeshi Miike tage fat i den gamle italienske western-klassiker Django og lavede hans egen fortolkning med Sukiyaki Western Django der blandt andet også havde Quentin Tarantino på rollelisten.

Det er blot et par eksempler men nu er det vist også på tide jeg stopper med at vildlede de kære læsere, The Good, The Bad & The Weird er ikke, selvom titlen antyder det, en genindspilning men derimod en kærlig hyldest til spaghettiwesternen.

Fremlagt som en “oriental western” (¤ eller en Eastern Western om man vil) tager instruktøren Ji-Woon Kim inspiration fra A Fistful of Dollars, Once upon a Time in the West og selvfølgelig The Good, The Bad & The Ugly og tilsætter et ordentligt skud koreansk filmkunst. Filmen er fyldt til randen med farvestrålende billeder, karakterer og humor, sidstnævnte er heldigvis en mere dæmpet og tilpasset af slagsen i modsætning til mange andre koreanske film der ofte har en tilbøjelighed til at være en anelse hysterisk.

Fotografen Mo-Gae Lees smukke og stilfulde kinematografi ledsages af Yeoung-Gyu Jang og Dalparans legesyge og stemningsfyldte Ennio Morricone-inspirerede score, dette danner en god solid baggrund for den kreative og fremragende opsatte action med shootouts af højeste kaliber.

En forfriskende genfortolkning og hyldest til en af de ældste genrer.

Instruktør: Kim Je-Woon  Forfatter: Kim Je-Woon, Kim Min-Suk  Medvirkende: Kang-Ho Song, Byung-Hun Lee, Woo-Sung Jung og Young-Chang Song  Udgivelsesår: 2008  Land: Syd Korea  Spilletid: 130 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.