Film Review,  Movies,  Nights of Horror

Review | Triangle

Der er langt i mellem de få intelligente horrorfilm der slipper igennem det hav af idiotiske og/eller talentløse mainstream gyserfilm, remakes og sequels der oversvømmer markedet.

Triangle er heldigvis en af undtagelserne.

Christopher Smith har med kun 3 film under bæltet, allerede været godt rundt i horrorgenren. Debutfilmen, Creep, var en nervepirrende omend uoriginal monsterfilm. Opfølgeren, Severance, var en sjov og blodig horrorkomedie. Begge film var gode og seværdige, men med Triangle har Smith virkelig ramt plet og har skabt en af de bedste og mest overraskende horrorfilm i lang tid.

Jess (Melissa George) tager med 5 venner på en hyggelig sejltur på en idyllisk sommerdag, men pludselig som et lyn fra en skyfri himmel kæntres deres båd af et ubehageligt uvejr og de ligger håbløst strandet midt i ingenting. Et krydstogtsskib skimtes i det fjerne, glæden breder sig, de er redet…eller er de?

Historien skriger ikke ligefrem originalitet men Christopher Smith tager afsæt i det simple setup og efterlader én på kanten af sædet og i konstant spænding/frygt for hvad der sker næst i filmens uforudsigelige plot. Hjernen bliver holdt igang, tandhjulene knager og det er med en næsten uendelig kløen i håret men det er på den gode måde i modsætning til Hollywoods normale gysere, teenslashere og Saw-efterfølgerere hvor alt hovedbundskløen er til ære for idiotiske historie, tåbelige karakterer og en generel mangel på intelligens.

Triangle er en forfriskende udspekuleret horrorfilm der fortjener et bredere publikum, det er dog enormt vigtigt at man ignorerer filmens dvdcover da det får den til at ligne noget af det den netop adskiller sig fra.

 

Instruktør: Christopher Smith  Forfatter: Christopher Smith  Medvirkende: Melissa George, Joshua McIvor, Liam Helmsworth, Michael Dorman og Henry Nixon  Udgivelsesår: 2009  Land: USA  Spilletid: 99 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.