2009,  Best Ofs

GaGa The Movies’ Best of 2009: Episode 2

Bedste Tv-Serie: The Wire
Runners-up: House, Battlestar Galactica, Californication og Rescue Me

Der er ikke store mængder interessante kvalitets-programmer på tv nu til dags men der er heldigvis nogle perler i mellem, udover de nominerede kan True Blood, Big Bang Theory, Curb Your Enthusiasm og Bored to Death også nævnes. The Wire er ikke fra sidste år men det var først dér at jeg langt om længe fik mulighed for at se serien og så fik jeg til gengæld også set alle fem sæsoner. Det er ikke nødvendigt at kommentere meget mere end blot at gentage hvad jeg tidligere har sagt: The Wire er den bedste TV-serie nogensinde.

Bedste Score/ Soundtrack: Inglourious Basterds
Med bl.a. Ennio Morricone, David Bowie, Lalo Schifrin, Zarah Leander og Billy Preston
Runners-up: (500) Days of Summer, Coraline, Drag Me to Hell og The Brothers Bloom

Det er nærmest blevet en tradition at hver gang Quentin Tarantino laver en film er denne kategori reserveret, det er på ingen måde forskelsbehandling, den mand har bare er sublimt øre for at skrue et suverænt soundtrack sammen.

Bedste Effekter: Avatar

Runners-up: District 9, Star Trek, Watchmen og Zombieland

Peter Jacksons specialeffekts-firma Weta Digital fik på formidable vis District 9s relativt lille budget til at se ud som om filmen havde de store Hollywoodselskabers massive pengemaskineri i ryggen. Weta Digital vinder da også æren for årets bedste effekter, men bare ikke for den film men derimod for samarbejdet med James Cameron på Avatar. I det at der blev opfundet helt nye 3D-kamerare, avancerede greenscreen teknikker, blændende motion capture og det faktum at der næsten ikke eksisterer et billede i filmen der ikke er badet i gudesmuk CGI, så er det svært andet end at give dem sejren.

Årets Rookie (debut): Neill Blomkamp – District 9

Runners-up: Zack Galifianakis – The Hangover, Anna Kendric – Up in the Air, Sasha Grey – The Girlfriend Experience og Sharlto Copley – District 9

Denne kategori markerer nogle af de folk der trådte frem i rampelyset i 2009, gjorde ekstraordinært bemærket og for første gang endte i det almene publikums søgelys. Det behøver nødvendigvis ikke at være en debut, mere et reelt gennembrud i industrien. Neill Blomkamp trådte ud af hele Halo-fiaskoen og skabte en af de bedste science fiction film i mange år.
Derudover håber jeg at der er nogen der kan se det sjove i en “bedste debut”-nominering til Sasha Grey.

Bedste Cinematografi: Avatar / Inglourious Basterds
Runners-up: District 9, Perfect Getaway, Watchmen og Sherlock Holmes

Årets bedste cinematografi er også årets eneste delte kategori (¤ og den hidtil eneste i GaGa The Movies’ historie) og selvom jeg normalt ikke er den største fan af uafgjorte resultater følte jeg ingen anden udvej. Det er intet mindre end umuligt for mig at vælge mellem Avatar og Inglourious Basterds. Det var Avatars brug af tidligere nævnte banebrydende teknologi til at skabe smukke og dynamiske billeder mod Inglourious Basterds’ intense og klassiske filmkunst. Ingen af de to sætter en fod forkert og er efter min mening begge noget nær perfektion, derfor den delte vinder.

Bedste Koreografi: Ong-Bak 2
Runners-up: Avatar, The Wrestler, X-Men Origins: Wolverine og Sherlock Holmes

“Jeg vil mestre dem alle!” sagde Tony Jaa efter premieren af Ong-Bak: Muay Thai Warrior i reference til asiens rige kampsportshistorie. Efter at have set Ong-Bak 2 står to ting klart: 1. Tony Jaa har holdt sit ord og 2. Den mands talent er skræmmende tæt på uendeligt. Man sidder måbende igennem en forestilling i kampteknik der overgår selv det bedste i de tidlige Jackie Chan og Jet Li-film.

Del 3 følger med bedste instruktør, manuskript og alle skuespiller-kategorierne.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.