Game Review,  Games

Review | Halo: ODST

Tøvende begiver jeg mig endnu engang ind i Microsoft og Bungie’s elskede sci-fi univers.

Tøvende fordi Halo har altid tilhørt en helt anden verden af gamere og har aldrig vækket min interesse, hverken visuelt eller designmæssigt. (¤ Jeg har aldrig været det store fan af laservåben, da jeg finder dem kedelige og desuden har Halo altid fremstået i strålende pangfarver, hvilket ikke er en god idé.) Derudover lyder Halo 3: ODST som intet mere end en simpel expansionpack.

Men akkurat som Halo 3 så skal der ikke meget spilletid til før det igen er slået fast at Bungie er mestre i at skrue et godt spil sammen. Det er selvfølgelig bygget ud fra det sidste men med et par markante nye tiltag. Man spiller ikke længere som den ikoniske Master Chief og der er brugt en Rashamon-lignende struktur i historien (¤ med det menes der en ikke-lineær fortælling i stil med eksempelvis Pulp Fiction eller Memento.)

En deling af ODST (Orbital Drop Shock Trooper) bliver kastet ned over den Covenant-besatte by, New Mombasa, men noget går galt og holdet bliver spredt ud over hele byen. Det er din opgave, som den unavngivne Rookie, at lede efter spor af dine fortabte soldaterkammerater i ly af nattens mulm og mørke.

Disse semi-open world segmenter i mellem missionerne udspiller sig næsten som en futuristisk detektivhistorie (¤ det er dog stadig en shooter) akomponeret af et fantastisk film noir soundtrack.
Når man finder et spor, udløser det et flashback til hvad der er sket inden. Det er her hvor de mere ordinære Halo-missioner finder sted, små action-setpieces fordelt løst over hele byen. Det er en god historie, spændende fortalt og varieret fortalt.

Udover singleplayer-delen (kan også spilles i co-op) får man den glimrende co-op mode, Firefight, hvor der kæmpes gennem endeløse mængder af fjender. Sidst men ikke mindst får man en separat skive med Halo 3s prisvindende multiplayer inklusiv alle udvidelsespakker der er udgivet.

En rigtig god pakke efter min mening.

Udvikler: Bungie  Udgiver: Microsoft  Antal Spillere: 1-16  Format: Xbox 360  Cirka Spilletid: 8-12 timer

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.