Film Review,  Movies

Review | Street Fighter: The Legend of Chun Li

Street Fighter: The Legend of Chun Li fortsætter, som så mange for den, med helt at misforstå sit forlag og forsøger at være en seriøs actionfilm bygget over et slåsspil hvilket mislykkes fuldstændigt. Når man ser tilbage så fremstår den første Mortal Kombat som en af de eneste der har forstået dette og selvom det ikke er en specielt fantastisk film så tager den i det mindste aldrig sig selv alvorligt.

Filmen er lagt i de “sikre” hænder (¤ Her er der ikke engang tale om hænder med ti tommelfingre men derimod helt uden fingre) på Andrzej Bartkowiak, manden bag så store spild af celluloid som Doom, Cradle 2 The Grave og Exit Wounds med gode gamle Steven Seagal. Selvom Bartkowiak på intet tidspunkt formår at skabe noget spændende eller underholdende, vil jeg langtfra ligge al skylden på ham for der er meget større problemer end hans talentløse (¤ og fingerløse…) hænder.

Historien giver sjældent mening og har intet med spillene af gøre… Det hele starter ud med de tidlige år af Chun Li’s liv som datter af en velhavende familie hvor hun får klavertimer og i pauserne træner hun wushu med sin far*. Så pludselig en dag bliver hendes far kidnappet af M. Bison, en ondskabsfuld ”bolighaj”* som opkøber huse i de fattige kvarterer, river dem ned og bygger nye flotte huse til de rige* plus han har udført et ritual hvor han flåede et spædbarn ud af maven på hans stadig levende kone for at han derved kunne blive ”pure evil” og barnet ”pure good”*, og med et hug er Li’s familie ødelagt.

Mange år senere er Chun Li blevet koncertpianist men hun kan selvfølgelig stadig ninja*, en dag kommer hun på sporet af M. Bison men før hun kan gøre noget er hun nød til at leve blandt slummen på gaden i Bangkok* og træne hos en tilfældig gammel karatemester*. Hun forsvare de hjemløse (¤ der er 1000 fiktive kantonesiske ”spacebucks” til den der kan gætte hvilken lusede Spiderman-agtige ting der sker efter hun har gjort det) og hun mødes senere op med Interpol*, der tilsyneladende har mere travlt med sexchikane* end rent faktisk at opklare noget som helst.
Nu vil jeg ikke afsløre slutningen på dette mesterværk men jeg kan tilføje at der er en formålsløs lesbisk dansescene. (¤ alle steder hvor der er indsat * kan man passende skrige for sine lungers fulde kraft, ”øhhh…what? That doesn’t make any sense…Why would Chewbacca live on the planet of the Ewoks??”, for det gjorde jeg da jeg så filmen.)

Men selvom alt dette er slemt nok I sig selv så er det værste ved filmen det elendige skuespil og den voldsomme fejlcasting, det er så grelt at jeg er nød til at dedikere en sektion af denne skide lange anmeldelse bare til det. I titelrollen som Chun Li ses Kristin Kreuk, kendt som Lois Lane I tv-serien Smallville, og ligegyldigt hvor meget hendes agent påstår noget andet så er hun hverken asiatisk eller atletisk nok til at fylde rollen og fremstår kun som en spinkel lille amerikansk tøs milevidt fra den veltrænede skikkelse Chun Li udgør i spillene.

Charlie Nash, en karakter der næsten ikke eksisterede i spillene, udfyldes af Chris Klein som molestere hvert eneste ord på sådan en overdreven måde at man næsten skulle tro at han var en eller anden Nordkoreansk dræbermaskine sendt tilbage i tiden alene med den mission at destruere det engelske sprog. Michael Clarke Duncan og Neal McDonough slipper heldige fra det uden på noget tidspunkt at være synderligt gode eller for den sags skyld tæt på de karakterer de skal forestille. Sidst og helt sikkert mindst (¤ selvom at have prominent fokus på både biografplakaten og dvdcoveret – på plakaten er han afbilledet to gange og på dvd’en er han over dobbelt så stor som de andre) ser man Taboo fra Black Eyed Peas som Vega og når at fejle selv på de kun 5 minutter han er på skærmen.

Hvis du, kære læser, er nået hertil uden at have fanget min mening og stadig tror at Street Fighter: The Legend of Chun Li godt kunne være en underholdende lørdagsaften, så syntes jeg bare du skulle se den for du vil sikkert nyde hvert sekund.

Instruktør: Andrzej Bartkowiak  Forfatter: Justin Marks  Medvirkende: Kristin Kreuk, Chris Klein, Michael Clarke Duncan, Neal McDonough, Moon Bloodgood, Robin Shou og Taboo  Udgivelsesår: 2009  Land: USA  Spilletid: 96 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.