Battle of the Actionstars,  Movies

Dead in Tombstone

Normalt er det intet problem, at følge med gamle mennesker. Nærmere tvært imod, så skal man helst mestre sin urban slalom, hvis man forvilder sig gennem gågaden mens den årlige blomsterfestival løber af stablen. Det er dog ikke alle gamle mennesker som er grå nisser, gangstativ og sneglefart, jeg har eksempelvis enormt svært ved at følge med Danny Trejo. Den 71-årige mexicaner har mere end 200 titler til sit navn, heraf 10 alene i 2014 og 26 i år.

Langt størstedelen af disse film er direct-to-dvd skrammel, hvor kommer man ellers til at dele skærm med Luke Goss hele 4 gange. Men som en del af Battle of the Actionstars, bliver jeg jo nød til at se nogle af hans film ellers er det jo næppe en fair fight. Den store opgave bliver så, at rodde igennem alt møget, for forhåbentlig at kunne finde et eller andet som bare er tilnærmelsesvis interessant. Her fangede Dead in Tombstone mine øjne, for det er en western med Dina Meyer, Anthony Michael Hall og Mickey Rourke som Lucifer… det er ikke noget man ser hver dag. Det viser sig dog rimeligt hurtigt, at sixshooters akimbo og helvedesild ikke per definition gør en film interessant, men det er i det mindste ikke Danny Trejos skyld.

trejotombstone
Danny Trejo tager en lille drukpause mellem de 7 film han optager i denne uge. (image credit: Capital Films)

Guerrero (Danny Trejo) leder en gruppe kriminelle på et røvertogt gennem det vilde vesten, men da de støder på en lille by af guldgravere, bliver han forrådt af sin bande og de efterlader ham død i støvet. Det slutter dog ikke her, da han bliver genoplivet af selveste Lucifer og får muligheden for at hævne sig.

Trejo er en badass næsten ligemeget hvad han laver, hans fjæs udstråler bare ballade og han er ikke i blandt Dead in Tombstones mange problemer. Det sagt, så er han bestemt heller ikke god, men han gør hvad han skal. Dina Meyer har ikke meget at arbejde med og fungerer mest af alt som eyecandy, mens Anthony Michael Hall leverer en præstation så ligegyldig, at jeg faktisk helt glemte hvem han egentlig var og jeg måtte slå det op efterfølgende. Han er selvfølgelig kendt som en del af The Brat Pack fra blandt andet John Hughes’ The Breakfast Club og Weird Science tilbage i 80’er, en kendsgerning som er umådelig svær at kæde sammen med nutiden.

dinameyertombstone
Mellem Rourke og Trejo, er Dina Meyer en sand lille solstråle. (image credit: Capital Films)

Instruktøren Roel Reine står bag masser af de omtalte direct-to-dvd actionfilm (heriblandt The Man with the Iron Fists 2, The Scorpion King 3, Death Race 2 og 12 Rounds 2: Reloaded) og overraskende nok, så er han ikke en specielt talentfuld filmskaber. Her prøver han at skjule sine manglende evner ved at drukne filmen i slowmotion, hvilket selvfølgelig kan være en god ting hvis brugt rigtigt, men bogstavligt talt mere end 30 procent af spilletiden kører i nedsat tempo og det er skam ikke kun når der sker noget, nej nej halvdelen af tiden er det bare folk der går. Slowmotion burde fremhæve spændingen, men i stedet bliver det hele enormt kedeligt og det føltes som om filmen er væsentligt længere end den egentlig er.

mickeyrourketombstone
Mickey Rourke kom til at sige ja til denne film i en kæmpe brandert. (image credit: Capital Films)

Det blegner dog altsammen ved siden af filmens største problem, nemlig Mickey Rourke som Lucifer. Rourke har længe været uigenkendelig fra sit pretty boy image i 90’erne, men hans forvandling til monster har nu brudt alle tænkelige grænser. Han ligner en bleg og afdanket version af Shrek, et syn der er mere ufrivilligt morsomt og skræmmende på alle de forkerte måder. Derudover så er jeg forholdsvis sikker på, at han har været stangstiv under størstedelen af hans scener, da de for det meste udspiller sig i slowmotion og efterfølgende er blevet dubbet. Det virker som om, Rourke har været så uforståelig, at de bare har filmet ham gå rundt på settet, lagt dialog henover optagelserne og flere af stederne tror jeg slet ikke det er hans stemme. Jeg ved godt, at det er en intetsigende b-film, men what the fuck?

Det faktum at Dead in Tombstone stadig er bedre end langt de fleste af de film som Danny Trejo laver udenfor sit sammenarbejde med Robert Rodriguez, bør sige en del. Nogle enkelte actionscener er udmærket og det klæder Trejo med en seksløber i hver hånd, men man skal godt nok savne det vilde vest enormt, hvis Dead in Tombstone skal fungere som andet end en håndfuld sand i skoene.

battle-3

Instruktør: Roel Reine  Forfatter: Brendan Cowles, Shane Kuhn  Medvirkende: Danny Trejo, Mickey Rourke, Anthony Michael Hall, Dina Meyer, Colin Mace og Richard Dillane  Udgivelsesår: 2013  Land: USA  Spilletid: 100 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.