Film Review,  Movies

Review | Valerian and the City of a Thousand Planets

I min ungdom var jeg stor fan af Luc Besson, man kan endda gå så langt, at kalde ham en af mine absolutte favorit instruktører. Lige som med mange andre ting her i det herrens år 2017, så virker det næsten uforståeligt når man kigger tilbage.

Det er blevet den normale reaktion, når man ser tilbage på sin ungdom, at undskylde det med at det er bare nostalgi, naivitet, manglende erfaring eller lignende, men det er ikke tilfældet denne gang… Luc Besson lavede bare bedre film dengang, der er ikke engang noget at debatere.

Med film som Leon, Nikita, Subway, The Fifth Element og The Big Blue, flere af dem som man kunne kalde klassikere, leverede Besson flotte, kreative og interessante film. Efter årtusindeskiftet gik det dog enormt ned ad bakken, han lavede 3 Arthur and the Minimoys som bedst kan beskrives som tarvelige børnefilm, en ganske kedelig mafia film med Robert DeNiro i form af The Family og den provokerende eledinge Lucy med Scarlet Johansson. Valerian er måske ikke lige så provokerende som Lucy, men den er omtrent lige så dårlig.

Valerian and the City of a Thousand Planets har mange af de samme elementer som The Fifth Element, det er en farvestrålende science fiction film med masser af besynderlige væsner, et umage makkerpar i front og en eventyrlig mission, men disse ligheder er blot på overfladen. The Fifth Element var meget af sin tid og det er meget muligt at jeg kan lide film mere end den reelt er god, men ved siden af Valerian er den et mesterværk.

The Fifth Element virkede på grund af charmerende karakterer, flotte praktiske effekter og underholdende action. Valerian besidder ingen af disse elementer; karaktererne er hverken charmerende eller interessante, effekterne er computergenereret farvelade og det action der er, bliver sjældent mere end små-kedeligt.

Jeg kan normalt godt lide Dane DeHaan, men han er vanvittigt fejlcastet i hovedrollen, han spiller ikke nødvendigvis dårligt, men han passer slet ikke til rollen og manuskriptet hjælper betsemt ikke. Der er ikke megen kemi mellem ham og Cara Delevigne, som igen er fanget i en intetsigende rolle og man begynder at sætte spørgsmålstegn ved om hun kan andet end at se pæn ud. Det er jævnt vigtigt at de karakterer som har mest skærmtid og driver historien frem, bare er en smule sympatiske eller interssante, men det er ikke tilfældet her.

Der er mange overdrevne præstationer i Valerian, men ingen som kommer i nærheden af Gary Oldmans maniske skurkerollen i The Fifth Element, det er måske heller ikke fair at forvente, men det kunne have hjulpet på seværdigheden.

Det er sjældent fair eller en specielt god idé at sammenligne en film direkte med en anden film, men det virker tydeligt at Luc Besson forsøger at genskabe hans storhedstid, hvilket mislykkes katastrofalt og publikum (og til syneladende Bessons pengepunge) må lide for det.

Instruktør: Luc Besson  Forfatter: Luc Besson, Pierre Christin, Jean-Claude Méziéres  Medvirkende: Dane DeHaan, Cara Delevigne, Clive Owen, Rihanna, Ethan Hawke, Herbie Hancock, Kris Wu, Alain Chabat, Rutger Hauer og John Goodman  Udgivelsesår: 2017  Land: Frankrig / Kina / Belgien / Tyskland / USA / UK / Canada   Spilletid: 137min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.