GaGa Says

DECXIX: A Numbers Game

Hvad der er bag dagens låge, er en surprise…

Hey!… Ja dig, kære læser… kom her… tættere på… lyt godt efter, for så fortæller jeg en lille hemmelighed; jeg er sgu lidt af en nørd. Jeg ved godt, at det er mindblowing stuff, jeg giver dig lige lidt tid at sunde dig i og så kan du jo læse videre når du kan fokusere igen.

Anyways, som en fuldblodsnørd, så kan jeg godt lide tal, lister og generel statestik. Jeg har jo selvfølgelig skrevet alt hvad jeg har set, op i et excel ark, så jeg kan analysere det senere. Dette er et eksempel på hvordan det ser ud, når jeg gør regnskab for året og de to som mangler, fra den tid hvor siden har ligget stille, kommer op senere sammen med resten af det ældre content.


Nerdy Stats: 2012 by the Numbers

Mens jeg stille og roligt ligger låg på det forgangne år og forbereder mig på, at udvælge alle de bedste og værste film, så sidder jeg også tilbage med en enorm mængde statistik  Man er vel ikke nørd for ingenting, men jeg tænkte også at jeg kunne lave en lille post, for alle dem som sætter pris på lidt statrytteri. Samtidig kan jeg også sammenligne med forrige år og forsøge at finde ud af om det bliver bedre eller værre. Jeg brokker mig utroligt meget over filmindustriens stand, men spørgsmålet er om denne brok er understøttet af science eller om jeg bare er blevet mere mavesur med alderen.

The Numbers Game
Jeg så 220 nye film i 2012, hvilket er et fald på hele 27 film i forhold til 2011, men til gengæld genså jeg 37 film. Jeg genser generelt ikke specielt mange film, men det ændrede sig i løbet af året og det er muligt, at det er tegn for fremtiden. Det skal samtidig siges, at den ene af de 37 er Attack the Block, som blev genset hele 12 gange i 2012, at det passer med antal måneder på et år, kan værre et tilfælde.

Jeg trådte ind i biogafens mørke 17 gange, væsentligt mindre end 2011’s antal på 28, men jeg har også været træt af filmoplevelsen i de danske biografer længe, så det er måske kun logisk. 7 af de film var i 3D mod 6 året før, hvilket ikke ændre så meget, heller min holdning til formatet.  Til gengæld var der kun 7 film, der blev set i standard definition i 2012, hvilket passer godt med den vej tingene går.

Årets længste film var The Hobbit: An Unexpected Journey169 minutter mod årets korteste film, Cat Shit One, på kun 22minutter. Så kan man selv gætte på, hvilken film som bedst bruger den tid den har til rådighed.

Genre Defined
Endnu engang ligger komedie på toppen af genrelisten med 45 film, mod 65 året før, men det kommer mest af at de fleste animationsfilm samtidig kan klassificeres som komedier. Drama kommer lige i hælene med 44 imod 56 i 2011. Samlingen af science fiction og fantasy ligger på en tredjeplads med 36 film mod 15 året før, vi har fået mere sci-fi og det er jeg kun lykkelig for. Nogle sci-fi film er selvfølgelig også actionfilm, men den rendyrkede action variation ligger 35 film mod 41 i 2011. Thriller og horror-genrene ligger samlet på 24 film mod henholdsvis 39 og 19 film året før. Der blev set 18 animationsfilm i 2012, hvilket var 3 mere end året før og et par stykker af dem var endda stop-motion. Jeg så 10 dokumentare, hvilket er det samme antal som i 2011. Til sidst, så erstatter 2 musicals de 2 westerns fra 2011 som den mindst sete genre.

Der var også 27 sequels og 12 remakes, mod 30 og 7 i 2011, hvilket endnu engang beviser at Hollywood ikke har nogen nye idéer.

Foreign Affairs
I 2011 så jeg 18% ikke-amerikanske film uden at afholde en Anti-Hollywood Week. I 2012 blev der holdt hele to Anti-Hollywood Weeks, hvilket passende også hævede procentdelen til 24. At hver fjerde film ikke kommer fra Hollywood er jeg ganske tilfreds med. Fordelingen mellem landene er som følger (tallet i parentes er antallet fra 2011): Japan er i front med 11 (5), Danmark kommer lige efter med 9 (12), England tager tredjepladsen med 8 (11), Frankrig må nøjes med fjerdepladsen med 6 (5), Spanien, Korea og Hong Kong ligger samlet med 3 film, Canada og Indonesien havde 2 film hver og til sidst var der 1 film fra Tyskland, Kina, Finland, Thailand, Australien og Cuba hver.

Grading on a Scale
Mit elskede karaktersystem blev fordelt således: Ingen film i 2012 fik den eftertragtede topkarakter mod hele 2 af slagsen i 2011, men i det mindste kunne jeg glæde mig over Journey’s 10-tal. Der var 11 9-taller mod 5 året før, hvilket sagtens kunne tolkes som, at der var flere film der var tæt på greatness, men som ikke formåede at gå hele vejen. 23 fik karakteren 8 mod 27 i 2011. I alt 42film måtte leve med et 7-tal mod 48 året før. 41 film sneg sig lige over middel imod 29 i 2011. 30 film fik den ultimative meh karakter i form af 5/10 mod 26 året før. Karakteren lige under middel talte 24 film ned fra 34 i 2011. 19 film kunne ikke klare mere end et 3-tal mod 37 året før. 12 film ligger skræmmende tæt på bunden mod 18 året før. 13 film led det pinefulde 1-tal mod 9 film i 2011. Sidst og absolut mindst, var der 5 film som var så elendige, at de ikke fortjente points og endte på 0 ud af 10 imod 12 året før.

Overraskende nok, så betyder det at der ligger 53% over middel og 33% under, hvilket måske svarer på det tidligere spørgsmål. Det er muligt, at det bare er mig der er en mavesur gammel mand. Gennemsnittet for 2012 ligger på 5,29 en udmærket stigning fra 4,9 i 2011.

Playing Around
Selv om siden hedder GaGa The Movies, så bliver der også spillet en del computerspil og i 2012 blev pc’eren også taget i brug til den slags. Der blev gennemført 25 spil på skive, 12 downloadable af slagsen og 2 iOS spil mod henholdvis 18, 10 og 3 i 2011. Spillenes gennemsnits-karakter steg fra 5,4 i 2011 til 6,2 så man burde være glad som gamer. Grunden til at jeg så ikke er det, er måske at jeg venter utålmodigt på at man hører om nye konsoller, hvilket absolut må ske i år. Længste spilletid går til Borderlands II med omkring 72 timer, hvilket bliver hjulpet godt på vej af udvidelses-pakkerne.

Closure
Der blev kun skrevet 207 posts på gagathemovies.com i 2012 mod 253 året før, hvilket jeg ikke er specielt glad for. 2012 var et hårdt år for mig og specielt i slutningen af året, var det meget løst med opdateringerne på siden og det beklager jeg. Målet for det nye år er, at gøre det meget bedre, få skrevet noget mere og især lave flere lange anmeldelser. Så det håber jeg, at jeg kan holde.

Tak for et godt år og vi ses til meget mere om film og spil i 2013

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.