Battle of the Actionstars,  Film Review,  Movies

Review | Escape Plan

Det er en mærkelig verden vi lever i. Internettets økonomi påvirkes af fiktive penge, Blockbuster ændre navn til det noget mindre velklingende Recycle-It, Mario og Sonic står side om side ved de olympiske lege og Arnold Schwarzenegger og Sylvester Stallone deler overskrifter på filmplakater. Det forekommer fuldstændig unaturligt og det var meget nemmere at forholde sig til i de gode gamle dage. Dengang at jeg var knægt kunne man købe slik for et nærmest symbolsk ørebeløb, Mario og Sonic var maskotter for hver deres konsol og i den lokale videobutik konkurrerede Schwarzenegger og Stallone som de største actionfilm. Det var tider og det virker så uendelig langt væk nu.

Sylvester Stallone er selvfølgelig Mario og Arnold Schwarzenegger er Sonic i denne sammenligning. Hvis man ser bort fra det åbenlyse link mellem den italienske vvs-mand Mario Mario og Sylvester “The Italian Stallion” Stallone, så var Mario altid den teknisk bedste og mest velfungerende af de to maskotter, og Stallone har gennem sin karriere udvist større evner som skuespiller af de to muskelbundter med film First Blood, Rocky og Cop Land. Sonic the Hedgehog var altid den mest imponerende og teknologisk udviklede af de to og Schwarzenegger har udbygget sin karriere med storslåede actionfilm, fyldt til randen med pyroteknik og flotte effekter, specielt i film som Terminator, Predator og True Lies. Anyways, jeg burde vel snakke lidt om den film som anmeldelsen omhandler, i stedet for en forgangen og fortabt tid. Nu hvor Schwarzenegger og Stallone står side om side, kunne det jo være en kombination af deres stærkeste sider og derved være en særdeles fremragende film… det er så desværre ikke tilfældet.

escape-plan-pic-1
Én af disse gamle mennesker har misforstået hvad de laver. (image credit: Summit Entertainment)

Escape Plan (eller filmen tidligere kendt under titlen The Tomb) er på alle måder en typisk direkte-til-dvd b-film, der af en eller anden årsag har tiltrukket sig nogle store navne. Dette understeges yderligere når man kaster et blik på rollelisten og finder folk som Vinnie Jones og Curtis “50 Cent” Jackson. Jeg er faktisk forholdsvis sikker på at hvis man kigger under fængselsvagternes masker, så finder man sikkert både Danny Trejo og Michael Madsen, da det nærmest er blevet vanen at hvis én medvirker i en film, så skal de alle være med.

Ligheden mellem Escape Plan og film med wrestlere og/eller Steven Seagal på rollen understreges endnu mere ved den komplet ulogiske historie som er fyldt med plothuller og et ganske tamt manuskript. Der er simpelthen ikke meget at komme efter, men actionfilm behøver selvfølgelig hverken at være intelligente eller originale for at underholde og som udgangspunkt kunne Escape Plan sagtens have været et par timers godt selskab.

escape-plan-pic-2
Jim Caviezel og Arnold Schwarzenegger nyder overspil i fællesskab. (image credit: Summit Entertainment)

De fleste af skuespillerne har det sjovt med deres roller og får det bedste ud af det lunkne materiale. Arnold Schwarzenegger spiller med et konstant kækt smil på læben og han får endda lov til at tale tysk, Jim Caviezel nyder åbenlyst at være så modbyde som muligt og Vincent D’Onofrio er som altid fornøjelig. Filmens helt store problem, udover at være en ret så ligegyldig b-film, er Sylvester Stallone og hans malplacerede selvhøjtidelighed. Stallone tager sig selv så skide alvorligt og surmuler hele vejen igennem, det passer slet ind i en så useriøs film og det bliver altså kedeligt at se på i længden. Jeg vil faktisk gå så langt som at sige, at selv 50 Cent er bedre i filmen end Stallone… ja, du læste rigtigt og det lyder latterligt, men jeg mener det.

horror-4

Instruktør: Mikael Håfström  Forfatter: Miles Chapman, Jason Keller  Medvirkende: Arnold Schwarzenegger, Sylvester Stallone, Jim Caviezel, Amy Ryan, Sam Neill, Vincent D’Onofrio, Vinnie Jones og Curtis ’50 Cent’ Jackson  Udgivelsesår: 2013  Land: USA  Spilletid: 115 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.