Audio Visual

Judas Priest

audio-presentation

[Jonas Kostending, en god ven af siden, har startet et fællesskab på Facebook med formålet at dele god musik og musikalske oplevelser. Jonas skriver gode og interessante musikhistorier, ofte med stor personlighed. Disse historier vil jeg gerne være med til sprede, så derfor finder nogle af dem nu vej til gagathemovies.com. Hvis man vil vide mere, så hedder gruppen Audio og kan findes her.]

I dag skal vi sgu have fat i nogle af de helt store! Et af 70ernes og 80ernes allermest indflydelsesrige grupper indenfor heavy metal genren, og nogle af de absolutte frontløbere indenfor power-, speed- og thrash-metallen. Ifølge MTV det 2. bedste metal band nogensinde kun overgået af Black Sabbath: Judas Priest!

judas-priest-title

Judas Priest opstod i 1970 i Birmingham, England. Bandet blev grundlagt af barndomskammeraterne K.K. Downing (guitar), Ian Hill (bas) og John Ellis (trommer) med Al Atkins på vokal. Det er rigtig svært at følge med i alle de line-up skift, der har været hos Judas Priest siden: i dag er der således kun bassist Ian Hill tilbage af den grundlæggende bandsammensætning. Inden udgivelsen af bandets første album ”Rocka Rolla” i 1974 var trommeslageren allerede udskiftet tre gange (frekvensen fortsatte hele vejen gennem 70erne), andenguitarist Glenn Tipton (1974-nu) var kommet til (og tilføjede bandet deres meget karakteristisk ’dobbelt guitar lyd’), og Al Atkins var blevet erstattet af den nu legendariske frontmand Rob Halford, der med sin helt unikke stemme og vokale rækkevidde har inspireret rigtig mange indenfor genrerne.

Ud over deres fantastiske musik selvfølgelig, er Judas Priest gennem årene bl.a. blevet kendt for den retssag der kørte mod dem, og som de selvfølgelig vandt (omkring ’subliminal messages’ skjult i heavy musikken efter to unge mænds selvmord i 1985) – deres introduktion af ’biker/s&m’ outfits med læder og nitter i metal musikken før og under ’glam’ perioden – samt Robert Halfords homoseksualitet som han erkendte offentligt i 1998.

judas-priest-pic-1

Dagens sang er nummeret ”Painkiller” – første single fra albummet af samme navn fra 1990. Det er Judas Priests 12. album, som udkom efter en periode, hvor de havde forsøgt sig (uden succes) med lidt mere glam-inspireret lyd med mere synthesizer o.lign. For at følge med de unge relevante ’up-coming’ bands som Metallica, Anthrax og Slayer, og ikke falde helt væk i glemslen, måtte der ske noget. Judas Priest valgte en speed-metal tilgang, hvilket viste sig at være det helt rigtige valg. Albummet blev et af deres allerstørste succeser.
Det er første album med trommeslager Scott Travis (1989-nu) der erstattede Dave Holland (1979-1989).

Rob Halford forlod dog bandet umiddelbart efter den følgende tour pga. uenigheder og lysten til at forfølge nye musikalske muligheder. Bandet holdt en længere pause, men Halford blev omsider i 1996 erstattet af sangeren Tim ’Ripper’ Owens, en stor fan af bandet som de faktisk hentede fra et Judas Priest ’tributeband’ kaldet British Steel! Han gjorde det faktisk ganske hæderligt på de to efterfølgende studiealbums ”Jugulator” (1997) og ”Demolition” (2001), og hele situationen gav inspiration til filmen ”Rock Star” (2001) med bl.a. Mark Wahlberg og Jennifer Aniston.
Rob Halford vendte omsider tilbage til bandet i 2003. Siden da er det blevet til to studiealbums; senest det fremragende konceptalbum ”Nostradamus” fra 2008.

judas-priest-pic-2

Halford og resten af bandet er dog ved at være gamle – hans vokale rækkevidde er ikke helt hvad den har været (især ikke live), og K.K. Downing pensionerede sig selv i 2011 (og er erstattet af nuværende guitarist Richie Faulkner). På trods af dette, og på trods af at deres sidste tour efter sigende var en ’farewell tour’, har Judas Priest blødt lidt op for retirement-snakken, har skrevet nyt materiale, og er efter sigende klar med et helt nyt album i løbet af 2014!

Rams fan, movie buff, music aficionado, tv-holic, amateur gamer, bookworm and 6xfantasy-football champ... Owner/writer @ http://www.larams.dk

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.