Audio Visual

Bon Jovi

[Jonas Kostending, en god ven af siden, har startet et fællesskab på Facebook med formålet at dele god musik og musikalske oplevelser. Jonas skriver gode og interessante musikhistorier, ofte med stor personlighed. Disse historier vil jeg gerne være med til sprede, så derfor finder nogle af dem nu vej til gagathemovies.com. Hvis man vil vide mere, så hedder gruppen Audio og kan findes her.]

I dag skal vi tilbage til 1990, og have fat i en kunstner fra New Jersey der hedder John Francis Bongiovi, Jr. I dag, som 51-årig, har han musikalsk haft en kæmpestor indflydelse på sin samtid; han har solgt over 130 mio. albums worldwide, og er således godt oppe på listen over bedst sælgende kunstnere, ever! Han ejer desuden et Arena Football League hold, er periodevis skuespiller i forskellige film og TV-serier, politisk aktiv som støtte for demokratiske præsidentkandidater, en stor faktor i velgørenhedsarbejde, og en all-round, good-lookin’ nice-guy.
På trods af det små-obskure borgerlige navn, kender I ham godt; det er selvfølgelig Jon Bon Jovi vi her taler om.

Hans band Bon Jovi, der blev dannet i 1983, var nogle af foregangsmændene indenfor glam/hair metal og den hårde 80er-rock. Med deres store succes, fik de mulighed for at hjælpe mange andre lignende kunstnere frem i rampelyset, som fx deres gamle venner i Skid Row som jeg tidligere har skrevet om. Senest er det dog især pop-rocken og stadionrocken, med indflydelse fra country-rock, Bon Jovi har bevæget sig over i.

bon-jovi

Derfor kan jeg i dag her således også med rette komme med påstanden om at: ‘var Taylor Swift en gammel mand, var hun med sikkerhed Jon Bon Jovi’!
Men torsdagens nummer ”Blaze of Glory” kommer fra Jon Bon Jovis første soloalbum af samme navn fra 1990. Skuespiller/producer/instruktør Emilio Estevez havde tidligere kontaktet Bon Jovi, fordi han ville have lov at bruge et andet nummer (”Wanted Dead Or Alive” fra 1986-albummet ”Slippery When Wet”) på soundtracket til hans anden film om Billy The Kid; ”Young Guns II”. Bon Jovi var ikke overbevist, og mente ikke at teksten passede så godt. Han blev dog inspireret, og endte med at skrive nummeret ”Blaze of Glory” som temasang til filmen, ligesom alle andre numre på albummet er inspireret af filmen og dens western-univers, og fungerer som filmens soundtrackalbum.

Historien går på, at Jon Bon Jovi skrev teksten til nummeret (der jo senere blev et af hans største hits) på en serviet på bare 5-6 minutter, mens Emilio Estevez og flere andre skuespillere, producenter og lignende fra filmprojektet spiste burgere på en ’diner’ i New Mexico. Kiefer Sutherland udtalte senere: ”We were munching burgers while he wrote a No. 1 song… Made us feel stupid”.
Nummeret han skrev på servietten og gav til Estevez, blev efterfølgende nomineret til to ’Grammys’, to ’MTV Video Music Awards’, en ’Oscar’, og vandt en enkelt ’American Music Award’ og en ’Golden Globe’.

Vi var til koncert med Bon Jovi for nylig, da han sidst spillede i Horsens – og på trods af en ellers ganske god koncert (der dog var lidt kortere end sædvanligt for en Bon Jovi koncert, da han havde pådraget sig en knæskade i Norge ugen før), spillede de til min gru og rædsel slet ikke ”Blaze of Glory” der er mit absolut yndlings Jon Bon Jovi nummer. Måske var årsagen at det var fra et af hans to solo-albums, men alligevel?! Dét var skuffende!

Men derfor skal I da ikke snydes for det fantastiske nummer her. Værsgo! Enjoy!

Rams fan, movie buff, music aficionado, tv-holic, amateur gamer, bookworm and 6xfantasy-football champ... Owner/writer @ http://www.larams.dk

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.