Games,  Movie Pitch

Remember Me

Efter det fornyligt blev føjet til de gratis spil på Playstation Plus, fik jeg endelig spillet Capcom / Dontnod’s Remember Me og selvom det manglede den polish som nærmest er selvsagt for de store, dyre titler, så var det stadig en ganske god oplevelse. Gameplayet er typisk action-adventure, en blanding af klatredelen fra eksempelvis Tomb Raider og kampsystem som gør det muligt, at “remixe” sine egne combo’er. Det fungerer udmærket, men der er nødvendigvis ikke meget nyt eller specielt over det. Det der til gengæld er rigtig interessant, er den verden og historie som bliver skabt omkring karaktererne.

remember-me-nilin

Det er et cyperpunk-koncept iscenesat i det futuristiske metropolis Neo-Paris, i en tid hvor de menneskelige minder er i høj kurs. Dårlige minder kan slettes og gode minder kan købes for en pris,  mens agenter er sat til at jagte hukommelsens kriminelle og har evnen til at ændre ethvert minde. En af disse agenter, Nilin, vågner op uden hukommelse og i hendes forsøg på at genvinde det tabte, begynder hun at optrævle en vidtrækkende konspiration. I transformationen fra spil til det store lærred, bliver man dog nød til at omskrive visse dele af historien. Spillets slutning er tåbelig, og det ville også koste mange millioner af dollars at filme den, men ved indførelsen af et simpelt doublecross (ingen spoilers her) ville historien blive meget bedre, mere spændende og rent faktisk give mening.

remember-me-fight

Art-design er fremragende, en iøjenfaldende visuel stil, idéerne er spændende og Nilin er en kvindelig frontfigur, så en filmatisering ville have langt større potentiale end flere af de spilfilmatiseringer som allerede er på vej. Det er så her, hvor jeg endnu engang leger, at jeg er usandsynligt rig og har råd til at financere den film som jeg gerne vil se (og ikke nødvendigvis den der ville tjene fleste penge i biograferne).

rememberme-chopper

Det lette, åbentlyse valg ville være Zoe Saldana. Hun har tidligere vist som en mere end kompetent actionstjerne i film som Avatar, Colombiana, Star Trek og The Losers. Et billigere, men stadig passende, valg kunne være Thandie Newton, som også har vist evnen til at slå fra sig, hvis rollen kræver det (Chronicles of Riddick, Gridlock’d og RocknRolla).

Men hvis man derimod skulle prøve noget anderledes og interessant, så kunne man valget falde på… og forsøg at blive ved min tankegang her… Rihanna.

nilin-rihanna1

Der er ingen der siger, at alle musikere behøver at forsøge skiftet til skuespiller, men historien har vist at det ofte sker før eller siden, og Rihanna ville faktisk passe godt til rollen. Valget, hvis virkeligt, ville skabe et ramaskrig på internettet, men som det bliver mere og mere tydeligt, så er internettet fyldt med idioter (mig selv inklusive, selvfølgelig). Hvad man end syntes om Rihanna, jeg har ingen stærke følelser hverken for eller imod, men det er svært at nægte, at hun har evner og Remember Me kunne blive en fremragende hovedrolle-debut.

angela-bassett-pitch1

Angela Bassett kunne falde godt i rollen som Scylla Cartier-Wells, den nuværende direktør for hukommelsesfirmaet Memorize. Hun kan nemt udstråle all business, men samtidig håndtere de dystre elementer lige under overfladen.

david-bowie-pitch1

I rollen som geniet bag minde-teknologien Sensen og skaberen af firmaet Memorize, Charles Cartier-Wells, kunne jeg sagtens se David Bowie. Den talentfulde sanger passer perfekt med sin kolde udstråling, men jeg tror også at det kunne være spændende at følge Bowies præstation, mens Charles langsomt taber sin forstand.

gary-oldman-pitch1

Gary Oldman ville gøre det fortrindeligt som Dr. Quaid, den modbydelige og lettere medtaget doktor som leder en serie af syge eksperimenter som har haft voldsom effekt på de fattigere dele af Neo-Paris.

ben-foster-pitch1

Ben Foster kunne være god i den lille, men vigtige, rolle som Edge, manden som hjælper Nilin i kampen for at genvinde sin hukommelse.

marion-cotillard-pitch1

Marion Cotillard i rollen som Madame, den ondskabsfulde bestyrrer af fængslet The Bastille. Et majestætisk ydre som dækker over en kerne af ren ondskab, kunne være en interessant og atypisk rolle for Cotillard.

luc-besson-pitch1

Til at instruere denne stilfulde cyperpunk actionfilm, kunne man forestille sig Luc Besson, forudsat at man adgang til en tidsmaskine, så man kan rejse tilbage til en tid hvor han lavede gode film. Besson har stået bag flere kreative og visuelt interessante film (så som The Fifth Element, Leon, Subway, Le Dernier Combat og Angel-A) men i nyere tid har kvaliteten taget et voldsomt dyk, mens han fokuserer på at producere tåbelige actionfilm og instruere børnefilm om trolde.

Hvis man, af en eller anden grund, ikke har adgang til en tidsmaskine, så kunne man give tjansen til Neil Blomkamp, som har vist med District 9 og Elysium, at han er god for en gang visuelt spændende science fiction action og han har også erfaring med klasseinddellingen, som også spiller en rolle i Remember Me.

Hvad siger I så, er det en film som I kunne tænke jer at se? Hvis ja, så skal I bare lige vente til den dag hvor jeg er blevet latterlig rig. I mellemtiden kan jo komme med andre forslag, hvis man har nogle.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.