Film Review,  Movies,  Nights of Horror

Review | The Last Exorcism

Med årene, med hver enkelt film, stiger sandsynligheden for at blive gammel og bitter. Man bliver træt af de ens virkemidler, for man har set dem så mange gange før og de virker bare ikke lige så effektivt som de gjorde engang. Jeg har gennem årene cementeret at jeg er dødtræt af zombier og sidste Nights of Horror temauge udtrykte jeg en vis metaltræthed ved found footage og exorcism film.

Det bliver dog mere og mere tydeligt, at det ikke nødvendigvis er en træthed overfor en speciel genre eller tema, eksempelvis har jeg anmeldt to zombiefilm positivt alene i år (Warm Bodies og World War Z), det er mere et spørgsmål om en vis træthed overfor dårlige film og disse genrer syntes, at have flere end de fleste. Så er det bare at finde frem til undtagelserne og The Last Exorcism klarer sig udmærket indenfor to af de ovennævnte genrer, i hvert fald et godt stykke af vejen.

the-last-exorcism-2
Det er svært at skabe stemning i en found footage film, men nogen gange lykkedes det. (image credit: StudioCanal)

Pastor Cotton er elsket af menigheden og hans prædikener trækker fulde huse. Sideløbende foretager han også djævleuddrivelser for penge, men han er begyndt at miste sin tro, ikke blot i uddrivelserne men i selv gud. Da han kontaktes af Louis Sweetzer, som er overbevist om at en dæmon har besat hans datter, beslutter Cotton at afsløre sandheden gennem en dokumentarfilm om seancen. Men den sande, rendyrkede ondskab som Cotton står overfor ved mødet med den unge pige, er han på ingen måde beredt på.

Jeg har længe haft The Last Exorcism stående på hylden, men har konstant udskudt at se den, på grund af den manglende kvalitet af genrens andre film. Det er forkert at dømme en film, på grundlag af andres manglende evner og desuden overraskende The Last Exorcism positivt lige fra starten. Filmen er anderledes fra andre found footage film fra begyndelsen, da skuespillere faktisk er ret gode og den er ikke gudsjammerligt elendigt filmet, hvilket selvfølgelig gør det nemmere at leve sig ind i filmen, men historien i sig selv er faktisk også ganske spændende og effektiv. Det er måske ikke den bedste gyserfilm jeg har set i mit liv, men den slår alle ugens tidligere film uden besvær.

last-exorcism1
Nogle gange må man gå langt for den gode nattesøvn. (image credit: StudioCanal)

Det er vel at mærke, lige indtil slutningen, som efterlod mig måbende af alle de forkerte grunde. Den passer overhovedet ikke til resten af filmen, er direkte tåbelig og virker mest af alt, som om at de pludselig løb tør for penge/idéer og bare smed noget sammen i klipperummet. Det er faktisk lige før, at man burde se filmen og slukke 2 minutter før rulleteksterne. The Last Exorcism var skræmmende tæt på, men så alligevel ikke.

horror-7

Instruktør: Daniel Stamm  Forfatter: Huck Butko, Andrew Gurland  Medvirkende: Patrick Fabian, Ashley Bell, Iris Bahr, Louis Herthum, Caleb Landry Jones og Tony Bentley  Udgivelsesår: 2010  Land: USA  Spilletid: 87 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.