Guest Review,  Movies,  Nights of Horror

The Shrine

At lede efter en god gyser er både en kostelig og langtrukken affære. Det er som at betale for at vandre igennem Sinai ørkenen og lede efter en oase. Nu med US Netflix og Hulu Plus er udvalget blevet noget større, læs: ørkenen er blevet større. Men til gengæld er det også blevet en del billigere. Dette gør at jeg er mere villig til at give de små gyserfilm en chance. Ikke nødvendigvis en særlig god idé!

Jeg besluttede mig for at give The Shrine en chance. Jeg havde ikke hørt om den, men den er instrueret af Jon Knautz som stod bag Jack Brooks: Monster Slayer (som jeg var mildt begejstret for), og har Aaron Ashmore i en af hovedrollerne.

the-shrine1
Disney’s Gargoyles har set bedre tider. (image credit: IFC Films)

Carmen (Cindy Sampson) er en journalist som leder efter den gode historie der kan gøre hende kendt. En amerikansk turist er forsvundet sporløst ved en lille landsby i polen, og da han kun er én i rækken af forsvundende turister beslutter hun sig for at tage afsted med sin kæreste fotografen Marcus (Ashmore) og praktikanten Sara (Meghan Heffern). Hendes redaktør forbyder hende at tage afsted, men det lytter hun (selvfølgelig) ikke til. De ankommer til Polen repræsenteret ved en skov, og en mark. Den lille landsbys indbyggere snakker næsten ingen engelsk, og de tre amerikanere bemærker en mystisk tåge der fuldstændig dækker et område i nærheden. Flere af byens indbyggere truer dem til at tage væk derfra. Carmen jager sin historie og påtrods af tusinde advarsler fra Marcus insisterer hun naturligvis på at udforske tågen. Herfra går alting ned ad bakke.

Jeg var forberedt på at give filmen en chance, men den gjorde det godt nok svært at elske den. Plottet er én idé og intet mere. (spoilers) Onde statuer besætter alle der ser dem, og derfor må byens indbyggere slå dem ihjel for at undgå det. Dét er det! (spoilers slut) Der er stort set ingen historie og den kræver hele tiden at Carmen skal opføre sig som en idiot for at blive drevet videre. Vi har ikke rigtig sympati for nogen af karakterne, fordi ikke nok med at de er taget derhen på trods af avis-redaktørens nej, men alle der er døde der forinden har vitterligt måtte trodse samtlige landsby-beboernes trusler og advarsler.

the-shrine2
I b-filmenes tomrum kan ikke høre folk skrige. (image credit: IFC Films)

At indbyggerne ikke bare forklarer hvorfor man skal holde sig væk er også et greb de er nødt til at gøre for at historien overhovedet kan komme i gang. Filmen ender med at være en gruppe unge der løber rundt blandt træhytter på en mark i tåge jaget af folk der snakker med falsk polsk accent. Elendige make-up effekter, og statuer der ligner de er lavet af billigt ler, sørger for at filmen er så ringe som det overhovedet er muligt.

Så for at opsummere: Usympatiske, dumme karakterer. Et idiotisk plot hvor manusforfatterens hånd hele tiden er tilstede for at drive handlingen frem, og nok mere problematisk end noget andet er det at filmen på ingen måde er uhyggelig. At det er manden bag Jack Brooks er mig en gåde! Den film var idérig og underholdende med masser af gode scener. The Shrine har intet af dette. Det er en fornærmende dårlig film, og den eksemplificerer på fineste vis alt der er galt med den moderne gyser.

horror-1

Instruktør: Jon Knautz  Forfatter: Jon Knautz, Brendan Moore og Trevor Matthews  Medvirkende: Aaron Ashmore, Cindy Sampson, Meghan Heffern, Trevor Matthews, Vieslav Krystyan og Ben Lewis  Udgivelsesår: 2010  Land: USA  Spilletid: 85 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.