Film Review,  Movies,  Nights of Horror

Review | V/H/S/2 (S-VHS)

Jeg har tidligere kæmpet meget med, hvordan man skal bedømme antologier. Det er ofte en så blandet landhandel, at det kan være svært at finde en passende samlet karakter. Nogle gange er det selvfølgelig nemmere end andre, eksempelvis havde jeg ingen problemer ved at give den første VHS en lav karakter, da ingen af historierne kommer i nærheden af noget som man kunne beskrive som godt. I The ABCs of Death var der omkring en femtedel, som man kunne klassificere som kvalitet, så den kunne heller ikke udløse skyhøje karakterer. Doomsday Book var i den helt anden grøft, det var måske ikke fantastisk som en helhed, men det var alt sammen interessant. VHS2 ligger et sted i midten af en meget rodet genre.

vhs2
Nogle gange kan man bare ikke være i sit eget gode skind. (image credit: Magnet Releasing)

Strukturen i disse film varierer, men ofte bliver de små historier bundet sammen af en større rammefortælling, som fungerer ankerpunkt og rød tråd gennem de andre sekmenter. Rammefortællingen i VHS2 er direkte elendig og bliver understrejet af en generel mangel på evner og idéer hos skuespillere såvel som instruktør, så filmen giver ikke det bedste førstehåndsindtryk, men det bliver heldigvis bedre når de altafgørende kortfilm, antologi-genrens byggesten, er introduceret.

Phase 1 Clinical Trials – Adam Wingard (You’re Next)
En tankevækkende fortælling om fremtidens overvågelses-samfund og sammensmeltningen af mennesket og teknologi, desværre falder den hurtigt i alle de kliché-fælder den kan komme i nærheden af og Adam Wingard er ikke just den mest overbevisende skuespiller nogensinde.

A Ride in the Park – Eduardo Sánchez (Blair Witch Project) & Gregg Hale (Say Yes Quickly)
En afslappende motionstur i parken kører hurtigt af sporet, da det pludselig vrimler med zombier. Se, så blev det straks bedre, selv om det omhandler zombier. Sánchez og Hale leger med forventningerne, vender konventionerne på hovedet og skaber en intens menneskejagt.

vhs22
Den sidste nye trend blandt zombier, er cykelture i det fri. (image credit: Magnet Releasing)

Safe Haven – Gareth Evans (The Raid) & Timo Tjahjanto (Macabre)
Et dokumentarhold besøger en dommedagskult og får lov til at interviewe den sindssyge leder, lige inden det hele går galt. Evans og Tjahjanto leverer en brutal, blodig og ubehagelig historie som formår at holde intensitet og skræmme-niveauet, selv mens blodet flyder. En af de mest vellykkede kortfilm som jeg til dato har set i en antologi og det er lige før man savner en version i fuld spillefilms længde. Der sker fandenme sjældent.

Slumber Party Alien Abduction – Jason Eisner (Hobo with a Shotgun)
Afslutningshistorien, om en sleepover der får besøg fra rummet, ender med at være ganske underholde, til trods for de tvivlsomme karakterer. Det normale found footage håndholdte kamera bliver dog taget til ekstremer, så det til tider er umuligt at se forskel på op og ned.

VHS2 er ikke en klokkeren succes, men den kommer tættere på end mange af de andre nyere forsøg og der er faktisk et par gode og effektive gys at hente.

horror-5

Instruktør: Simon Barrett, Gareth Evans, Jason Eisner, Gregg Hale, Eduardo Sánchez, Adam Wingard og Timo Tjahjanto  Forfatter: Simon Barrett, Gareth Evans, Timo Tjahjanto, Jason Eisner, Jamie Nash, John Davies, Brad Miska og Eduardo Sánchez  Medvirkende: Simon Barrett, Lawrence Michael Levine, Kelsy Abbott, Adam Wingard, Hannah Hughes, Casey Adams, Jay Saunders, Devon Brookshire, Mindy Robinson og John T. Woods  Udgivelsesår: 2013  Land: USA  Spilletid: 95 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.