Copyright Infringement,  Film Review,  Movies

Review | Battledogs

[I Copyright Infringement tages der kærligt fat i nogle af de rædselsfulde film som bliver udgivet af studiet The Asylum. The Asylum er kendt for at kopiere kendte blockbuster og tjene en masse hurtige penge på, at folk læser titlen forkert, når de står i videobutikken. The Asylum har slået sig sammen med tv-kanalen SyFy Channel, hvilket betyder at de laver flere film, men ikke at de er bedre produceret. Ofte er deres film så skod-elendige, at selv Uwe Boll kan se ned på dem og grine.]

Hvad har The Asylum kopieret denne gang?
Neil Marshalls fantastiske Dog Soldiers med Sean Pertwee, Kevin McKidd og Liam Cunningham.

Hvad bruger de deres tyvekoster til?
Washington D.C. bliver ramt af en ren epidemi af varulve og mens videnskabsmændene forsøger at finde en kur, prøver militæret at finde en måde hvor de kan bruge disse monstre til deres personlige krigsredskaber.

Du vidste med garanti ikke, at den lille pige fra Jurassic Park stadig lavede "film"
Du vidste med garanti ikke, at den lille pige fra Jurassic Park stadig lavede “film” (image credit: The Asylum)

Hvordan er resultatet?
Det er en Asylum film, så den er selvfølgelig elendig. Jeg skal nok være den første til at juble, hvis de engang skulle falde over kvalitet. Det er tydeligt, at skuespillerne sjældent er det samme sted, hvilket resulterer i at filmen stort set er en lang række af dårligt optaget close-ups og som en sideeffekt af det, er at man næsten aldrig kan se hvad der foregår i en scene. Historien og dialogen er fra samme tåbelige skuffe, men det er næsten blevet en grundregel for studiet. Et godt eksempel på dette er, at Ernie Hudson har installeret fancy ny hologramteknologi i lufthavnen som kan hjælpe dem med at opklare hvad der er sket, men systemet tager kun et billede hvert femte minut, så det hele er omtrent lige så brugbart som en smørkniv i en atomkrig.

Der er nogle skuespillere med, ikk?
Jo, det er her hvor filmen skiller sig ud fra de andre Asylum film, for der er faktisk rigtige skuespillere med i Battledogs. Det føltes underligt at se Dennis Haysbert (The Unit, Far from Heaven, Jarhead og selveste Præsident Palmer i 24) i en Asylum film, men hvis man ser på hans kommende film (Welcome to the Jungle med Jean Claude van Damme og Life of a King med Cuba Gooding Jr.) så er det nok bare der hvor hans karriere er faldet til. Craig Sheffer (A River Runs Through It) giver os et smugkig på hvordan David Boreanaz (Angel) kommer til at se ud, når han bliver gammel og fed. Foruden dem er der Ernie Hudson (Ghostbusters), Wes Studi (Geronimo), Bill Duke (Predator) og den lille pige fra Jurassic Park.

Skræmmende nok, så er dette faktisk topmålet af effekter for The Asylum ima
Skræmmende nok, så er dette faktisk topmålet af effekter for The Asylum (image credit: The Asylum)

Hvad med effekterne?
De har fat i den rette ende, i det at de bruger en blanding af praktiske og computerskabte effekter, men der er ikke meget værdi i at bruge animatronics hvis de er rædselsfuldt håndværk og ikke bliver sat ordentligt ind i billedet. Det ser okay ud på stillbilleder, men når de skal bevæge sig, falder det hele fra hinanden. Det er næsten stillbilleder som bliver trukket gennem scenen og computereffekterne er kun værre.

Er der slet ikke noget godt?
Jo, overraskende nok, når man ansætter rigtige skuespillere, så kan de rent faktisk spille skuespil. Hvem havde dog set den komme? Dennis Haysbert virker bare troværdig når han siger ting, selv om det unægteligt bliver sværere med de ord som han tvunget i halsen her. Enhver casting-agent som vælger Bill Duke som præsident, er okay i min bog.

Hvad med nogle sjove facts?
Vidste du, at man bliver varulv med det samme, når man bliver bidt.

Vidste du, at røg forvandler varulvene til mennesker igen, så begynd rygningen nu.

Vidste du, at det er altid en god idé at have en ekstra ved hånden, så de rigtige skuespillere ikke kommer til skade.

Vidste du, at helikoptere sagtens kan lave håndbremsevendinger, især hvis de er lavet på computer.

uwebollscale-min

På en skala fra 1 til 10 Uwe Bolls, hvor ligger Battledogs så?
På en skala, hvor 10 er på “højde” med en Uwe Boll (Alone in the Dark, BloodRayne, Postal) film og 1 kan sidestilles med et verdensdækkende udbrud af byldepest, scorer Battledogs en 6’er, hvilket vil sige at den nærmer sig en rigtig film.

På sidens normale skala kan filmen lige snige sig op på en enkelt stjerne, hvis jeg nu var venlig.

copyright-0

Instruktør: Alexander Yellen  Forfatter: Shane Van Dyke  Medvirkende: Dennis Haybert, Craig Sheffer, Ernie Hudson, Kate Vernon, Ariana Richards, Benjamin James, Darin Cooper, Wes Studi og Bill Duke  Udgivelsesår: 2013  Land: USA  Spilletid: 86 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.