Cinematic Judgement,  Movies,  News

Summer Movie Preview 2013

I sidste uge snakkede jeg med blogger, podcaster og ven af siden, David Bjerre, om sommerens udvalg af film. Hr. Bjerre var ikke synderligt imponeret over blockbuster-sæsonens premiereliste og nu skal jeg ikke sidde her og kalde manden negativ, men han har tilsyneladende ganske svært ved at glæde sig til ting. Mandag smed han så sit preview på hans blog, The Single-Minded Movie Blog og jeg må indrømme, at han maler et noget dystert billede, hvilket nærmest fremtvang en reaktion fra min side.

Det er ikke fordi jeg værdsætter alt hvad Hollywood sender vores vej, langt fra, jeg tager trods alt en Anti-Hollywood uge hvert år, på grund af den svingende kvalitet af det vi får, men samtidig må jeg indrømme at jeg ser frem til en del film hen over sommeren. Davids blog post, som jeg opfordrer folk til at læse, er opdelt i kategorier, fra de få film som han er interesseret i til dem som han ikke vil røre med en ildtang, Den struktur kan jeg ikke rigtig bruge fordi, lad os bare indse realiteterne, jeg ender jo nok med at straffe mig selv med film som The Smurfs 2 og Grown Ups 2. Ja, jeg ved godt at jeg er et fjols, men jeg syntes også at det er vigtigt at se de elendige film.

Derfor deler jeg sommerens film op efter genre og som udgangspunkt holder jeg mig fra at kommentere Hr. Bjerres meninger direkte, hvis man nu sidder derude og er fuldstændig ligeglad med hvad den mand har at sige, men i enkelte tilfælde finder jeg et modsvar påkrævet.

Under hver film linker jeg til traileren, hvis en sådan forefindes, og gætter på en formodet karakter. Jeg har hverken større viden eller har set mere af disse film i forhold til jer andre, så karakteren er bare et gæt og skal ikke tages alt for alvorligt.

THE SUPERHEROES

man-of-steel

Iron Man 3
Iron Man
og The Avengers har leveret popcorns-underholdning af bedste skuffe og jeg kan ikke se hvorfor det skulle stoppe nu. Tilføjelsen af Shane Black (Kiss Kiss Bang Bang) som instruktør og manuskriptforfatter, gør mig kun endnu mere spændt og at den allerede imponerende rolleliste bliver udvidet med Guy Pearce, er bare prikken over i’et.
Trailer  –  Formodet karakter: 8/10

Man of Steel
I mine øjne er Superman en af de mest intetsigende og kedelige superhelte (så jeg er da enig med David Bjerre i nogen ting). Zack Snyder har en del at bevise efter den afskyelige Sucker Punch, men det faktum at Michael Shannon spiller General Zod fremtvinger da en vis interesse.
Trailer  –  Formodet karakter: 7/10

Wolverine
Jeg syntes ikke at X-Men Origins: Wolverine er så slem som dens rygte, dog hader jeg at de ødelagde Deadpool. Den nye film kunne have lidt det samme problem, den er sikkert okay, men den fortæller ikke den historie som den burde. Forestil dig det alternative univers, hvor vi fik Darren Aronofsky’s Wolverine med den rigtige Japan historie… mand, jeg ville gerne leve i den verden.
Trailer  –  Formodet karakter: 5/10

Kick-Ass 2: Balls to the Wall
Jeg fandt den første Kick-Ass hilarious og bedre end de fleste superheltefilm. Efterfølgeren bytter dog Nicolas Cage og instruktøren Matthew Vaughn ud med Jim Carrey og Jeff Wadlow, hvilket jeg ikke er overbevist om er en gevinst for publikum.
Trailer  –  Formodet karakter: 6/10

THE ACTION

The Lone Ranger

Fast & Furious 6
Jeg skrev i min anmeldelse af Fast Five, at det var en fantastisk halvanden times actionfilm som desværre varede over 2 timer, så jeg håber det er noget mere stramt i denne efterfølger. Traileren har masser af over-the-top action og en altødelæggende tank, men udover Dwayne “The Rock” Johnson så er der også en kampvogn i en lastbil. What’s not to like? Oh, forresten så er Gina Carano (Haywire) også med.

(David Bjerre kalder den første Fast & Furious film for en af de mest uintelligente film nogensinde og har derfor afskrevet serien helt. Jeg påstår på ingen måde at hjernen kommer i vejen for nogen af disse folk og man har selvfølgelig ret til sin egen mening, men jeg har et lille problem med den kommentar, når den kommer fra en mand som havde begge Expendables film på Best of the Year lister.)
Trailer  –  Formodet karakter: 7/10

White House Down
Det virker lidt underligt at Olympus Has Fallen og White House Down kommer så tæt på hinanden, men sådan er Hollywood nogle gange. Min holdning til Channing Tatum er vendt 180 grader i løbet af de sidste par år og Roland Emmerich plejer at være god til at springe ting i luften, så White House Down vinder på forhånd i min bog.
Trailer  –  Formodet karakter: 6/10

Red 2
Red var god, omend ligegyldig, underholdning og det kan være at de rammer rigtigt igen, men der er virkelig ingen grund til mere fra denne skuffe.
Trailer  –  Formodet karakter: 6/10

2 Guns
2 Guns ligner en standart actionfilm og det er det måske også, den er trods alt instrueret af Baltasar Kormákur (Contraband), men traileren får den bare til at se så goddamn crazy ud og jeg giver alt med Denzel Washington en chance. Udover Denzel, så tæller rollelisten også Mark Wahlberg, Paula Patton, James Marsden, Bill Paxton, Robert John Burke, Fred Ward og Edward James Olmos.
Trailer  –  Formodet karakter: 6/10

The Lone Ranger
Disney jagter desperat en ny stor franchise i stil med Pirates of the Caribbean, så meget at The Lone Ranger også inkluderer en overspillende kugleskør Johnny Depp. Mine eneste interesser i denne film er William Fichtner (Drive Angry, Wrong, The Dark Knight) og at Armie Hammer er et cool navn.
Trailer  –  Formodet karakter: 5/10

Now You See Me
En storslået heist film, en Robin Hood med ekstra magi og en proppet rolleliste. Det kunne være godt, men illusionen af kvalitet kunne hurtigt blive ødelagt af malplacerede computereffekter.
Trailer  –  Formodet karakter: 6/10

THE SCIENCE FICTION

pacific-rim

After Earth
After Earth er svær at tyde. På plus-siden er den skrevet af Gary Whitta (TellTale’s The Walking Dead, Book of Eli), den er instrueret af M. Night Shyamalan (The Sixth Sense, Unbreakable, Signs) og så får vi Will Smith tilbage på det store lærred. På minus-siden er den instrueret af M. Night Shyamalan (The Happening, The Last Airbender, Lady in the Water) og så tager Will Smith sin søn med, hvilket aldrig er en god ting.
Trailer  –  Formodet karakter: 5/10

Star Trek Into Darkness
J.J. Abrams’ reboot af Star Trek var suveræn underholdning, men jeg glæder mig ikke specielt til denne efterfølger. Jeg har ingen grund til at filmen skulle være dårlig, men jeg er bare lidt træt af franchisen. Abrams står overfor det samme problem, når han skal lave Star Wars.
Trailer  –  Formodet karakter: 7/10

Pacific Rim
Guillermo Del Toro laver stor sci-fi film med gigantiske monstre, enorme robotter og Idris Elba, det efterlader mig mere end bare nysgerrig. Det kunne selvfølgelig være en ny Transformers, men jeg har større forventninger til Del Toro.
Trailer  –  Formodet karakter: 7/10

Elysium
Neill Blomkamp leverede et moderne science fiction mesterværk med District 9 og jeg glæder mig til at se, hvad han ellers har at byde på. Jeg syntes at Matt Damon er lidt kedelig, men han er også en god skuespiller, så det skal nok gå.
Trailer  –  Formodet karakter: 8/10

The Colony
Hvis David Bjerre ikke havde skrevet om denne film, så havde jeg troet at det bare var endnu en ligegyldig direkte-til-dvd actionfilm. Den mand besidder en kærlighed til sne som jeg bestemt ikke deler og jeg er heller ikke solgt efter traileren.
Trailer  –  Formodet karakter: 4/10

R.I.P.D.
Jeff Bridges og Ryan Reynolds jagter de udøde som en hemmelig politiskyrke. Det er Men in Black, bare med to hvide gutter og ingen rumvæsner, men desværre minder mest om Men in Black II i stedet for den væsentligt bedre etter. På plus-siden så er Kevin Bacon med og det er altid en god ting.
Trailer  –  Formodet karakter: 5/10

Riddick
Jeg ved godt, at det er lidt snyd, fordi Riddick har først premiere til september… men whatever, Vin Diesel er tilbage i rollen som Riddick! Forhåbentlig er det mere Pitch Black end Chronicles.
Teaser  –  Formodet karakter: 6/10

THE COMEDY

grown-ups2

The Hangover Part III
Hold nu op med at lave den samme film igen og ig… vent, John Goodman er med i den her? Se, så er det jo noget helt andet!
Trailer  –  Formodet karakter: 6/10

The Heat
Instruktøren af Bridesmaids laver en buddy cop movie med Sandra Bullock og Melissa McCarthy… gab! Selv om traileren prøver at overbevise os om, at vi lever i 90’erne, så skal man ikke falde for tricket, det er løgn… jeg har tjekket.
Trailer  –  Formodet karakter: 4/10

The Internship
En Owen Wilson/Vince Vaughn komedie som ligner en blanding af sindssyg productplacement og noget som skulle være lavet for en 5-7 år siden… hej, der er noget som hedder Google på det der internet… ja, det lyder allerede sjovt.
Trailer  –  Formodet karakter: 3/10

Grown Ups 2
Adam Sandler filmer endnu en ferie med vennerne, sender optagelserne ud i biograferne og lader som om at det er en film. Den første var elendig og tjente en masse penge, denne efterfølger gør sikkert det samme og den pruttende elg fra traileren tyder på at det kun bliver værre, faktisk gør det allerede ondt.
Trailer  –  Formodet karakter: 1/10

The Way, Way Back
Det smager lidt af en forskruet familiekomedie ala Little Miss Sunshine og det er et fremragende cast (Steve Carell, Toni Collette, Sam Rockwell, Amanda Peet, Maya Rudolph, Allsion Janney, Rob Corddry og AnnaSophia Robb), jeg venter spændt.
Trailer  –  Formodet karakter: 7/10

The To Do List
Audrey Plaza er så småt ved at blive min nye yndlings komiker, hun er god i Parks & Recreation og hun var fantastisk sidste år i Safety Not Guaranteed, en rolle som vandt hende en nominering som bedste skuespillerinde her på siden. The To Do List er en sex-komedie, en undergenre som jeg normalt ikke er specielt glad for, men med Plaza i front er det en helt anden snak.
Trailer  –  Formodet karakter: 7/10

In a World…
En lille indie-komedie om kampen mellem “trailer voiceover guy” og hans datter, som forsøger at overtage hans job. For en filmelsker som mig, lyder konceptet helt igennem fantastisk og jeg kan lide Lake Bell i de fleste roller.
Ingen trailer  –  Formodet karakter: 7/10

 

Efter al snakken om at jorden skulle gå under sidste år, kommer der hele tre komedier om verdens undergang. Det er lidt forsinket, men til gengæld kunne det være nogle af årets bedste komedier.

This is the End
Hollywood samler en imponerende liste af skuespillere (James Franco, Seth Rogen, Jay Baruchel, Jonah Hill, Paul Rudd, Jason Segal, Michael Cena, Martin Starr, Aziz Asari, Danny McBride, Christopher Mintz-Plasse, Craig Robinson og Rihanna) og starter dommedag. Det kunne være fantastisk, det kunne være rædselsfuldt.
Trailer  –  Formodet karakter: 6/10

The World’s End
Edgar Wright, Simon Pegg og Nick Frost afslutter “Cornetto trilogien” (Shaun of the Dead og Hot Fuzz) med jordens undergang. Håber virkelig at de kan holde den høje standart.
Trailer  –  Formodet karakter: 8/10

Rapturepalooza
Det ligner en forlænget SNL sketch og Anna Kendrick fortjener bedre, men man kan jo altid håbe.
Trailer  –  Formodet karakter: 4/10

THE ANIMATED

turbo

Monsters University
Jeg kunne godt lide Monsters Inc., men jeg har ikke brug for flere historier fra det univers og jeg føler ikke, at Pixar er det samme studie som jeg engang elskede. Ud fra traileren ligner det også, at filmen mangler de fleste af de elementer som gjorde den første god.
Trailer  –  Formodet karakter: 5/10

Despicable Me 2
Den første film var fremragende og hylende morsom. Jeg ville hellere have en ny film fra folkene bag, men i mangel på sådan, er Despicable Me 2 uden tvivl den animationsfilm som jeg ser mest frem til. Jeg glæder mig til mere Steve Carell og løjer med The Minions, men der er stadig den underliggende trussel af tendensen med at det hele skal være større og vildere i en sequel, i stedet for bare at fortælle en god historie.
Trailer  –  Formodet karakter: 7/10

Turbo
Traileren til Turbo, Ryan Reynolds er en snegl som ønsker at være hurtig, er da meget sjov. Det er dog lidt et dårligt tegn, at jeg ikke har lyst til at se en film om det, man kunne sagtens nøjes med en lille kortfilm som ekstra materiale på en eller anden blu-ray.
Trailer  –  Formodet karakter: 5/10

Epic
Blue Sky Studios lavede Ice Age og Horton Hears a Who! som jeg fandt underholdende, men de lavede også 3 andre Ice Age film og Rio, så jeg ved ikke om deres navn bringer nogen form for sikkerhed. Desuden har man set denne miniput historie sådan cirka en million gange før og det faktum at Steven Tyler, Beyonce Knowles og Pitbull ligger stemmer til skræmmer mig, der ligges op til en masse dårlige sange.
Trailer  –  Formodet karakter: 4/10

Planes
Disney koger suppe på Pixar’s populære men ikke specielt gode franchise, Cars. Jeg er ikke interesseret på nogen tænkelig måde.
Trailer  –  Formodet karakter: 2/10

The Smurfs 2
Jeg smølfer absolut intet for denne eftersmølfer, min evne til smølfe er helt og aldeles smølfet.
Trailer  –  Formodet karakter: 1/10

THE DRAMA

great-gatsby

The Great Gatsby
Jeg er stor fan af Romeo+Juliet og Moulin Rouge, men Australia var stor forbier for Baz Luhrman. Traileren til hans nyeste, filmatiseringen af The Great Gatsby, efterlod mig særdeles kold og jeg er ikke helt sikker hvorfor. Håber på en overraskelse, men forventningerne er i bund.
Trailer  –  Formodet karakter: 5/10

Before Midnight
Richard Linklater’s Before Sunrise og Before Sunset er, i mine øjne, blandt de bedste kærlighedsfilm og jeg håber virkelig at han, Ethan Hawke og Julie Delpy kan afslutte trilogien på en tilfredsstillende måde.
Trailer  –  Formodet karakter: 7/10

The Bling Ring
Sofia Coppolla startede glimrende ud med The Virgin Suicides og Lost in Translation, men Marie Antoinette var uudholdelig og Somewhere var både dræbende kedelig og prætentiøs. Tilstedeværelsen af Emma Watson (Harry Potter) i The Bling Ring ændrer ikke ved, at jeg tror Sofia Coppollas gode film er bag hende. Jeg havde faktisk ikke set traileren før jeg skrev dette, men efterfølgende har jeg trukket 2 points fra den formodet karakter, filmen ser næsten værre ud end Somewhere.
Trailer  –  Formodet karakter: 5/10

Only God Forgives
Jeg elskede Nicolas Winding Refn’s Drive og filmen rangerede højt blandt de bedste film i 2011, så jeg ser meget frem til endnu et samarbejde mellem Refn og Ryan Gosling. Traileren til Only God Forgives er ganske mystisk og grundhistorien virker som mange tidligere actionfilm, men jeg forventer at filmen har noget ekstra i ærmet. (David Bjerre har flere gange beskrevet Drive som en glorificeret Steven Seagal film, hvilket jeg opfatter mest som en provokation og det er en kommentar som jeg ikke kan sige noget pænt om, så jeg lader det være op til folk selv at finde ud af præcis hvor forkert det er.)
Trailer  –  Formodet karakter: 7/10

THE HORROR

youre-next

VHS2
Efter lige at have set den første VHS, er min interesse i en efterfølger forholdsvis begrænset. Den skal dog ses af én simpel grund, det ene segment er instrueret af Gareth Evans, manden bag The Raid.
Ingen trailer  –  Formodet karakter: 4/10

You’re Next
En af de film som har horror fanboys i selvsving, alene derfor burde alarmklokkerne ringe. Jeg ønsker virkelig en god horrorfilm, men jeg stoler bare ikke på, at det er Adam Wingard (VHS, ABCs of Death) som skal give mig det.
Trailer  –  Formodet karakter: 4/10

The Purge
Konceptet alene er fantastisk og skræmmende. Dette kunne meget nemt være årets bedste gyserfilm, men af ren erfaring holder jeg forventningerne lidt i ro. Ethan Hawke var god i Sinister, så man kan jo håbe at det fortsætter her.
Trailer  –  Formodet karakter: 6/10

World War Z
Jeg har sagt mange gange før, at jeg er dødsens træt af zombier og specielt zombier som er lavet på computer. Jeg har ikke noget forhold til bogen, men jeg kan godt lide Brad Pitt, så jeg håber at filmen er mere 28 Weeks Later end den er de sidste 40 minutter af I am Legend.
Trailer  –  Formodet karakter: 5/10

THE FANTASY

percy-jackson

Mortal Instruments: City of Bones
Endnu et desperat forsøg på at fange de unge Twilight fans, men dette ser helt slemt ud. Det ville nok hjælpe hvis jeg var en lille teenage tøs, men traileren får mig skiftevis til krumme tær og grine af hvor pinligt det er. Det bliver endnu en film, hvor jeg ikke kan fokusere direkte på Lily Collins, har hun bidraget noget til filmverdenen udover hendes voldsomme øjenbryn?
Trailer  –  Formodet karakter: 2/10

Percy Jackson: Sea of Monsters
Jeg var ikke imponeret over den første film og denne efterfølger ser ikke meget bedre ud. Det er Clash of the Titans for kids, med alt hvad det indebærer af dårligt skuespil, ligegyldig historie og en overflod af grimme effekter. Filmen får ikke bonuspoints bare fordi Nathan Fillion er med i traileren.
Trailer  –  Formodet karakter: 3/10

300: Rise of an Empire [Delayed]
Zack Snyder’s 300 var da en udmærket film, i al sin homoerotiske blanding af stiliseret vold og photoshoppet mavemuskler, men jeg ved ikke om vi har brug for en efterfølger her 7 år efter. Der er ikke mange med fra den første film og Snyder vender heller ikke tilbage, ærlig talt er jeg pænt ligeglad.
Ingen trailer  –  Formodet karakter: 4/10
[Update: Filmen er åbenbart så dårlig, at den er blevet udskudt hele vejen til 2014, det lover ikke godt.]

Det var så den “korte” gennemgang af sommerens film. Overordnet set er der, som sagt, en del film som jeg ser frem til, men jeg er også forberedt på de skuffelser som næsten er uundgåelige fra Hollywood. Der er, vanen tro, en helvedes masse sequels, men jeg syntes også at der er nogle interessante nye ting i mellem og så er jeg glad for, at vi får en god del sci-fi.

Dette er selvfølgelig bare min mening og jeg tager nok fejl ved nogle af filmene. Hvilke film ser du mest frem til her i sommervarmen? Føler du at der stadig er håb eller deler du de negative fornemmelser?

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.