Film Review,  Movies

Review | Red Dawn (2012)

Jeg har tidligere etableret, at jeg ikke rigtig besidder nostalgiske følelser for nogen specifik film, jeg ser bare ikke film på den måde. Mange går fuldstænding i selvsving, bliver forarget og klager over ødelagte barndomsminder, hver eneste gang Hollywood annoncerer en ny remake. Det må de selvfølgelig selv om, men Hollywood kan ikke røre ved mine minder og det er ikke derfor, at jeg bliver små-provokeret når jeg ser en genindspilning, det er såmen den simple mangel på idéer som irriterer.

Red Dawn fortæller historien om en gruppe unge som pludselig må kæmpe for deres liv og hjem, da forstads-amerika bliver indvaderet af fjendlige styrker. Det er en af den slags frihedskæmper-film som man har set et utal af gange før, selvfølgelig om anden verdenskrig, men også i nyere tid eksempelvis i Tomorrow When the War Began. Det er de smås kamp mod de store, det er en af verdens ældste historier og mange mindeværdige film er blevet skabt på det grundlag, men denne nye udgave af Red Dawn vil højst blive husket for sin ligegyldighed.

red-dawn-pic-1
Josh Hutcherson frygter fra originalitet, spænding og enhver interesse. (image credit: FilmDistrict)

Filmen har længe ligget på hylden hos MGM, på grund af deres finansielle problemer og i mellemtiden er Chris Hemsworth (The Avengers, Thor, Snow White and the Huntsman, Cabin in the Woods) og Josh Hutcherson (The Hunger Games, Detention) blevet store stjerner, de giver dog ikke meget til denne film og de andre skuespillere er kun værre. Mens filmen lå på hylden ændrede MGM nationaliteten af invasionsstyrken fra kinesisk til nord-koreansk ved hjælp af computereffekter og reshoots, i frygt for at de ellers ville miste mange penge i det store kineske marked. Det er en fuldstændig latterlig ting at gøre, men det er ikke derfor at filmen er dårlig og hvis jeg skal være ærlig, så lagde jeg slet ikke mærke til det.

Filmens gennemgående problem er, at den er kedelig, forudsigelig og dybt urealistisk. Jeg leder ikke efter realisme i Hollywoods actionfilm, for det ville være en opgave dømt til at fejle, men hvis en lille gruppe utrænede teenagere med lethed kan overvinde et hav af soldater, tanks og lignende, så er der noget galt. Det er en fuldblods magtfantasi, udtænkt af en 15-årige dreng som aldrig har oplevet andet end Call of Duty, men hvis der aldrig er nogen reel trussel mod hovedpersonerne, så bliver det aldrig spændende.

Red Dawn har én eneste overraskelse i ærmet, men det er kun fordi at på det tidspunkt er man for længst lullet i søvn og har opgivet enhver interesse.

movies-3

Instruktør: Dan Bradley  Forfatter: Carl Ellsworth, Jeremy Passmore  Medvirkende: Chris Hemsworth, Josh Hutcherson, Adrianne Palicki, Josh Peck, Isabel Lucas, Connor Cruise, Jeffrey Dean Morgan, Brett Cullen og Will Yun Lee  Udgivelsesår: 2012  Land: USA  Spilletid: 93 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.