Film Review,  Movies

Review | The Impossible

I 2004 rystede et massivt jordskælv bunden af det indiske ocean og sendte en altødelæggende 10-meter høje flodbølge mod Indonesien, Indien og Thailand. The Impossible følger en lille familie, Maria (Naomi Watts), Tomas (Ewan McGregor) og deres tre drenge, som får deres ferieparadis smadret da flodbølgen pludselig fortærer alt omkring dem. Fortabte, skræmte og medtaget af naturens stærke kræfter, begynder familien den nærmest umulige rejse gennem det katastroferamte landskab, i et forsøg på at finde hinanden.

Som et naturligt følge af flere års interesse og mange film set, kommer man ofte i samtale og diskussion om mediet. Det er dog ikke argumenter i disse diskussioner som er lige velovervejet. Jeg har før omtalt nogle film som manipulerende, men er kommet til kort når jeg skulle forklare min holdning og referere til andre film. Takket være The Impossible har mine argumenter nu et nyt våben.

Der bliver simpelthen smurt så tykt på igennem hele filmen og hvert eneste sekund virker som om filmskaberne sidder, puster én i nakken og visker “kom nu, føl noget, prøv at se hvor slemt det er, se hvor meget de lider, føl nu bare lidt med dem… kan vi ikke bare få dig til at græde en lille smule?” Det er dramatisk, sentimentalt og direkte i éns ansigt, men sjældent på den gode og gribende måde. Virkelighedens historie og familiens kamp for overlevelse er fascinerende og livsbekræftende, men lykkedes ikke for Juan Antonio Bayona at bringe det op på det store lærred. Jeg så desværre lige igennem deres filmtekniske hjælpemidler og det let dækkede følelsesmæssige setup, men jeg er ikke i tvivl om, at der sikkert er mange andre som bliver bevæget til tårer og jeg ville ønske, at jeg var i den lejr.

the-impossible-pic1
Det er meningen, at du skal græde, så græd dog for fanden! (image credit: Summit Entertainment)

Naomi Watts trækker til gengæld sin del af læsset og spiller fremragende, men i takt med at filmen skifter gear og den begynder at følge Ewan McGregor i stedet, begynder interessen også langsomt at forsvinde. Det er ikke fordi at han spiller dårligt, men det er bare ikke på samme niveau og hans del af historien er også meget mindre spændende. Et godt ord skal også lige lyde for den unge Tom Holland som den ældste søn og for de imponerende effekter der er brugt til at skabe flodbølgen.

Jeg ønskede inderligt at The Impossible havde bevæget mig, men den ramte bare ikke. Det skal dog ikke stoppe andre i at se den, for det er en god historie.

movies-6

Instruktør: Juan Antonio Bayona  Forfatter: Sergio G. Sánchez, Maria Belón  Medvirkende: Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland, Samuel Joslin, Marta Etura og Oaklee Pendergast  Udgivelsesår: 2012  Land: USA / Spanien  Spilletid: 114 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.