2012,  Best Ofs,  Games

Games of the Year: Part 2

Inden jeg afslutter spilåret 2012 med de fem bedste spil på skive, skal der lige lyde et par ord om nogle af de spil som kun lige missede listen. Først og fremmest, skal det siges at desværre nåede jeg ikke at spille den roste remake af X-COM, selv om jeg gerne ville. Efter sigende skulle det være særdeles fremragende, så det går jeg ud fra at det er. Derefter er der de spil som ligger lige under top 10, så som DishonoredThe Darkness IIGhost Recon: Future Soldier og Spec Ops: The Line, de fire spil var alle rigtig gode, men det var ikke helt nok til at komme med.

5. Halo 4
Jeg har en tendens til at glemme Halo efter et stykke tid. Jeg er ikke en del af den massive multiplayer del og spillets univers interesse mig ikke specielt, så jeg tænker ikke over det og spiller alle de andre spil i stedet. Det resulterer i at jeg, konsekvent bliver overrasket over kvaliteten når et nyt spil udkommer. Halo spillene har altid været fremragende og kapitel nummer 4 i serien, er måske det bedste til dato. 343 Industries har overtaget arven fra Bungie, så godt endda at man faktisk aldrig savner dem. Gameplayet er lige så fremragende som det plejer at være og så er det flottere end nogensinde før. Faktisk så besidder Halo 4 noget af det bedste grafik fra 2012, hvilket er overraskende i forhold til de tidligere spil. Multiplayer og co-op er af samme høje kvalitet som det er vanen for serien.

4. Max Payne 3
Max Payne har længe været ude af spilverdenens søgelys og det oprindelige studie bag, Remedy, har forladt serien til fordel for Alan Wake. Den hærgede, bitre gamle politimand skiftede hænder til Rockstar Studios og de to giganters møde kunne nydes gennem en endeløs kugleregn og spandevis af hjælpeløse vagters blod, tidligere på året. Glæden ved at svæve gennem luften med en pistol i hver hånd, hvert enkelt sekund foreviget i fantastisk bullettime, var den samme som før, nu var det bare med den ekstra bonus af Rockstars sublime stil og fortælleteknik.

3. Forza Horizon
Turn 10’ Forza serie har i mange år været fast inventar i den absolutte elite indenfor racing-sim genren, så jeg må indrømme at jeg lugtede regulært cash-grab, da de annoncerede det mere arcade-orienterede Forza Horizon. Heldigvis tog de ikke til takke med, at springe over hvor gærdet er lavest i jagten på penge, i stedet samlede de et hold af folk som tidligere har arbejdede på sublime racerspil som Dirt og Project Gotham Racing. Resultatet bærer tydeligt præg af, at det er lavet af mennesker som elsker biler og ikke mindst at køre i dem. Sjældent har det været så stor en fryd, at race gennem de store smukke landskaber, i jagten på en podieplads.

2. Sleeping Dogs
Sleeping Dogs er lidt af et mirakel. Det startede ud som en efterfølger til det yderst ligegyldige Playstation 2 spil True Crime, men diktatorerne hos Activision tabte tålmodigheden og lukkede produktionen ned. Efter længere tids uvished, købte Square Enix studiet bag og besluttede at udgive spillet under titlen Sleeping Dogs. Det burde have været en katastrofe, men i stedet blev det et af årets bedste spil. De tager det Grand Theft Auto-inspirerede gameplay og forbedre det på stort set alle punkter. Et fantastisk kampsystem, adrenalinfyldt gaderæs, en spændende historie og suverænt stemmeskuespil, alt sammen iscenesat i Tokyos smukke omgivelser.

1. Far Cry 3
Jeg elskede Far Cry 2 og mener faktisk, at det er et af de mest undervurderede spil fra denne konsol-generation. En fredelig tropeø var ens private legeplads, mens man udlevede diverse magtfantasier på de intetanende vagter. Grundstenene fra 2’eren bliver videreført og finpudset i Far Cry 3, krydret med glimrende experience og craftingsystemer. Der er så meget at lave og du har selv friheden til at vælge hvordan det skal gøres. Den fantastiske randomness er stadig til stede, man sidder eksempelvis gemt i en busk i færd med at udrydde en base som en anden sniper, da en rasende komodovaran pludselig går til angreb, man flygter i panik men det er for sent og lige som man accepterer sit endeligt, bliver det angribende monster kørt over af en vildfaren jeep. Man priser sig selv heldig, men lige som man vender sig om, går det op for én at alle vagterne fra den førnævnte base, alle havde set hvad der skete og stormer nu mod dig med aftrækkerne i bund. I ren desperation kaster man en håndgranat efter avancerende soldater, en granat som langsomt triller ind under den nu stillestående jeep, en kæmpe eksplosion kaster både køretøj og soldater hvorefter der bliver helt stille. Man griner lidt for sig selv, overrasket og glad over at have overlevet sådan en voldsom situation, men det er så der hvor man opdager, at ilden fra eksplosionen har bredt sig til det omlæggende planteliv og man står nu omringet af et helvedes inferno, fantastisk. Det er bare sådan nogle ting der sker i Far Cry og ingen andre spil, har gjort det så effektivt.

Spillet er også grafisk imponerende, fremragende iscenesat og bruger noget af det bedste voice-acting til dato. Skurken Vaas er den mest skræmmende og veludførte spilkarakter i mands minde. Far Cry 3 ligger ud med en fascinerende Heart of Darkness-lignende historie, der desværre taber pusten hen mod slutningen, men det ændre ikke ved, at Far Cry 3 er et særdeles fremragende spil.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.