Game Review,  Games,  Guest Review

Review | SSX (2012)

”Hang back and enjoy the ride!”

Det er nogenlunde hvad jeg ville sige, hvis jeg i en sætning skulle anbefale det nye snowboard-spil, SSX til nogen. Der er ikke noget nyskabende over den idé, der ligger til grund for spillet, men det er vildt underholdende og man kan næsten ikke lægge det fra sig før man har klaret de 9 ”Deadly Descents” ned af de forskellige bjerge, lige fra en tur ned af Mount Slaughter i Antarktis til de store sten på vejen ned af Mont Blanc i Alperne.

Selve spillet er inddelt i 3 dele:

World Tour, der indeholder de førnævnte Deadly Descents, som er overstået inden for omkring 3 timer, hvis man er rimelig inde i denne slags spil. Målet er at man som forskellige medlemmer af Team SSX, skal klare de 9 bjerge, og modstanderen er et tidligere medlem af holdet, Griff. Historien er ikke noget at prale af, og de indlagte tegneserier i løbet af Tour’en var personligt mere en ”kom nu videre”-fornemmelse for mig, da jeg egentlig ikke synes historien er det primære ved spillet, det er for mig udelukkende gameplay det handler om, og om hvorvidt jeg er underholdt.

Anden del er Explore, hvor man kan tage alle de gennemførte baner/pister igen, enten i Race, Survive eller Trick-mode. Det er lavet klassisk med hhv bronze, sølv og guld-mål for hver bane. Det kan være ret svært, jeg har da overhovedet ikke fået guld i særlig mange af de 153(!) forskellige udfordringer og jeg synes det er en god udfordring hver gang. Det kræver nogle gange tålmodighed, men det synes jeg tit er tilfældet i disse ”casual” sports-spil.

Tredje del er Online mode, hvor man kan battle mod andre SSX-spillere fra hele verden, men jeg har desværre ikke fået prøvet det så meget, så jeg føler mig i stand til at bedømme det. Online-elementet er også på sin vis indeholdt i Explore-delen via Geo-tags som man kan placere i banerne, og som så giver SSX-credits (til at købe nye boards, dragter osv. med) i forhold til hvor længe de er på pisten inden en anden spiller samler dem op.

Alt i alt, synes jeg at det er et ret gennemført spil, og fortsætter stilen fra de tidligere spil i serien, men man skal ikke forvente sig meget dybde ift. historie og karakterer, hvilket jeg heller ikke tror folk går efter når de køber spillet. Det der trækker lidt ned for mit vedkommende er længden på World Tour-delen, og den manglende local multiplayer, hvilket efterhånden er blevet en dum standard indenfor industrien. Så til spil-udviklerne: Screw you, I have real friends!

Udgiver: EA Sports  Studie: EA Canada  Platform: Xbox 360, Playstation 3  Antal Spillere: 1-12  Cirka Spilletid: 14-20 timer

Casual gamer, musiknørd og studerende familiefar.

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.