2011,  Best Ofs

MMXi: Best Actress

Runners-Up: Natalie Portman (Black Swan), Viola Davis (The Help), Saoirse Ronan (Hanna) og Michelle Monaghan (Source Code)

Der var meget postyr til sidste års Oscar-show, da de valgte at nominere Hailee Steinfeld som bedste skuespillerinde i en birolle, hvilket åbenlyst er forkert. Hun har hovedrollen i True Grit, det er hendes historie og hun spiller ganske enkelt fremragende. Om det var fordi at hun var for ung eller sådan noget, der var grunden til at hun ikke blev rigtigt nomineret, det ved jeg ikke og det også ligegyldigt, hun leverer årets bedste kvindelige præstation. Natalie Portman som fik Oscaren, på falsk grundlag om man vil, spiller sublimt i Black Swan, men det var kun nok til en andenplads her på siden, men jeg vil dog sige at det var tæt på.

Der er blevet smidt meget ros efter The Help, men jeg syntes faktisk ikke at det var en specielt god film. Den var mest af alt manipulerende og ligegyldig, men Viola Davis fremstår som et af de få lyspunkter. Hun spiller rigtig godt og hun er tæt på at være den eneste grund til at sidde igennem de ellers meget lange 154 minutter. Saoirse Ronan har allerede, trods sin unge alder, leveret flere gode præstationer og hun står for endnu en i titelrollen i Joe Wrights actionfilm Hanna. Hun skal næsten bære det hele på hendes skuldre og det lykkedes med bravur. Michelle Monaghan fungerer som det menneskelig midtpunkt i science fiction historien i Source Code og det gør hun næsten perfekt. Jeg vil dog afsløre, at hun var lidt et reservevalg, da jeg syntes at det var lidt af et skuffende år for bemærknings-værdige kvindelige hovedroller.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.