2011,  Best Ofs,  Games

Games of the Year 2011: Best Xbox 360 Game

Runners-Up: Child of Eden, Bastion, Insanely Twisted Shadow Planet

Det var allerede tydeligt inden året begyndte, at 2011 stod aldrig til blive at godt år for Xbox. Under alle omstændigheder i mine øjne som gamer, fordi de solgte utroligt godt, men det var et år hvor der var lagt større fokus på tonsvis af Kinect titler og sikringen af DLC til tredjepart titler som Call of Duty, i stedet for eksklusive spil til deres egen platform. Det gør at to af spillene er downloadable titler og der er stadig ikke nok til at fylde de normale fem pladser. Den femte plads kunne have været udfyldt af Forza 4, som jeg er sikker på er et fremragende spil, men jeg kunne ikke få mig selv til at købe det, da jeg stadig spiller 3’eren og så vidt som jeg kan læse mig til, så er det en minimal update.

Bastion har jeg snakket nok om, det vandt jo trods alt Best Downloadable Game, så jeg nøjes med at sige at det er et fantastisk spil. Insanely Twisted Shadow Planet var også et af de spil som kom ud af Microsofts Summer of Arcade, en promotion hvor man altid kan regne med gode spil. Insanely Twisted Shadow Planet blander twinstick shooter og metroidvania genrene med stor succes. Det var en underholdende shooter med interessante puzzles og en flot artstyle. Der var dog et Kinect spil som fangede min interesse, nemlig Child of Eden. Det er Tetsuya Mizuguchis spirituelle efterfølger til det klassiske Playstation 2 spil, Rez (¤det er også lige gået op for mig, at det rent faktisk ikke er et eksklusivt spil, men det virker som det er lavet til Kinect og Microsoft havde ikke meget andet at byde på, så de får lidt hjælp). Det var et orgie af farvestrålende design, vilde bevægelser og pumpende techno-musik.

Gears of War 3 vinder nemt denne kategori, men det betyder på ingen måde at det ikke fortjener det, jeg anser spillet som top 3 blandt alle årets spil. Det er en fantastisk afslutning på trilogien og byder overraskende nok på en god og velfortalt historie som man ikke kan slippe før den er slut. Det er også yderst flot og beviser at der stadig er liv i den gamle Unreal engine. Det vigtigste er dog, at det er et produkt som er finpudset til perfektion. Det “pop ‘n shoot” coverbaserede gameplay som de gjorde populært, har aldrig været bedre og det er en absolut fryd at spille. Derudover får man tonsvis af spilletimer i den udvidet multiplayer, en forbedret Horde-mode og den nye Beast-mode, hvor man tager kontrollen af de forskellige monstre og nu skal jagte de svage mennesker. Det er et fremragende spil og det ene, ud af kun to spil, som fik topkarakter i 2011.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.