Movies

Starlight: Kevin Bacon

Det er almen viden, at en af verdenens ældste regler er, at alting er bedre med bacon og det gælder også i filmverdenen. Kevin Bacon har i mere end 20 år, gjort alle film han har medvirket i, bedre bare ved hans tilstedeværelse. Om det så er en hovedrolle eller en birolle, en god film eller en dårlig én, så er de per definition bedre fordi han er med.

Han startede jo selvfølgelig ud i stramme jeans i Footloose og Barry Levinsons Diner. Han forsatte op igennem 90’erne med den ene fremragende supporting character efter den anden, med film som Murder in the First, JFK, Sleepers, Telling Lies in America og Apollo 13. Stimen kørte videre ind i det nye årtusinde, hvor han også fik lov til at stå mere i front. Det betød film som Clint Eastwoods Mystic River, Where the Truth Lies, Death Sentence, Frost / Nixon og to fantastiske skurkeroller i X-Men: First Class og Super fra tidligere i år.

De tre film som jeg vil anbefale er, det gribende og velspillede drama The Woodsman, hvor Bacon spiller en far som bliver næsten dræbende paranoid efter at hans søn bliver mishandlet. Derefter er det, Stir of Echoes, en spøgelseshistorie som desværre blev overset fordi den udkom samtidig med The Sixth Sense. Hvilket er synd, fordi at den er efter min mening er bedre (og så blev den lavet først, så screw you Bruce Willis). Sidst men ikke mindst er der selvfølgelig klassikeren Tremors, som er en af mine absolut yndlings monster-film.

Earl Bassett: Stupid son-of-a-bitch, knocked itself cold!

Valentine McKee: Cold, my ass, he’s dead! We killed it. We killed it! *Fuck you!*

Fred Ward og Kevin Bacon i Tremors, efter ormen rammer ind i en væg.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.