2010,  Best Ofs

MMX: Best Action

Runners up: Iron Man 2, The A-Team, Ip Man og The Good, The Bad, The Weird

Store eksplosioner, adrenalin, folk der flyver sidelæns gennem luften mens kuglerne fra deres to pistoler fylder alt der står omkring dem, blod der sprøjter til alle sider, biljagter, ninjaer, kæmpe robotter og utallige los i røven. Actionfilm kan være fantastisk underholdning hvis de blot kombinerer nogle af de førnævnte ting og de store Hollywood blockbusters trækker altid masser af mennesker i biografen, men udbuddet af actionfilm i sommeren 2010 var ret skuffende. Heldigvis stod der andre klar til at træde til og levere hvor Hollywood ikke kunne.

Selvom sommeren var skuffende i sin helhed, så fik man alligevel et par gode Hollywood actionfilm ud af den og en af dem var Tony Starks fortsatte eventyr i Iron Man 2. Filmen levede på grænsen til at blive overfyldt med nye karakterer og Marvels insisteren på at alle deres film skal hænge sammen, men Jon Favreau og Justin Theroux fik strikket humor, action og flotte special effects sammen til et stykke velfungerende popcorn-action og med nyheden om at Shane Black (Kiss Kiss Bang Bang) skal instruere og måske skrive film nummer 3, er der håb om at serien holder kvalitetsniveauet. Blandingen af humor og action var også essentiel for at filmatiseringen af tv-serien The A-Team skulle lykkedes og efter min mening, kom Joe Carnahan (Smokin’ Aces) overraskende tæt på. En stor del af succesen kommer fra den næsten perfekte casting af det nye hold med Liam Neeson, Bradley Cooper, Sharlto Copley og Quinton “Rampage” Jackson. Efter at Jackie Chan og Jet Li forlod Asien, var der plads til en ny actionkonge og de sko fylder Donnie Yen med stil. I Ip Man åbner han op for hans imponerende kampsportsevner og han får endda også lov til at spille lidt skuespil hist og her. Den koreanske remake The Good, The Bad, The Weird sniger sig med i endnu en kategori med sin flotte og underholdende action.

Matthew Vaughns superhelte-satire Kick-Ass var en opfindsom, anderledes og smart actionfilm med både hektisk action og sprudlende humor. Filmen var fremragende skrevet af Matthew Vaughn og Jane Goldman. Desuden stod Nicolas Cage og Chlöe Moretz for nogle af de mest mindeværdige actionscener fra 2010 i rollerne som Big Daddy og Hit Girl.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.