2010,  Best Ofs

MMX: Worst Movie

Runners up: Old Dogs, The Spy Next Door, Furry Vengeance og Vampires Suck

Der var rigtig mange elendige film i 2010. Så mange, at der slet ikke bliver plads til at snakke om stinkere som Bitch Slap, Marmaduke, King of Fighters, Resident Evil: Afterlife, Beverly Hills Chihuahua og The Last Airbender. Om antallet var højere end andre år, eller om jeg selv var skyld i nogen af dem med den forbandede horror-uge, er jeg ikke helt sikker på men faktum er, at filmindustrien kan dæleme producere noget premium gylle.

Walt Becker forsætter, med Old Dogs, hans mission om at pine menneskeligheden, dræbe alles humoristiske sans og destruere så mange gode skuespilleres ry som muligt. I Wild Hogs trak han William H. Macy, Marisa Tomei, Ray Liotta og Stephen Tobolowsky med ned og her i Old Dogs er det blevet Robin Williams, Ann-Margret, Bernie Mac og Matt Dillons tur. Men måske er det hele John Travoltas skyld, for han var dum nok til at være med i begge film. Efter at have set film som The Medallion, The Tuxedo, Around the World in 80 Days og Rush Hour 3 troede jeg simpelthen ikke at Jackie Chans Hollywood-karriere kunne blive værre, men det modbeviser han så sandelig med The Spy Next Door. Mage til spild af Chans evner skal man lede længe efter og der er nu kun to valgmuligheder tilbage: Enten skal han rejse til hjemlandet og kun lave film der ellers skal han indse at han er blevet gammel og derfor helt holde op med at lave film. Furry Vengeance starter med en scene, hvor Rob Riggle bliver tvunget ud over en skrænt af et lille skrigende egern. Den scene er det sjoveste der sker i Furry Vengeances spilletid og at kalde det sjovt er yderst gavmildt. Den scene er imidlertid også sjovere end hele Vampires Suck filmen, men man kunne næsten ikke forvente bedre. Jason Friedberg og Aaron Seltzer, skaberne af Vampires Suck samt film som Meet the Spartans, Epic-, Disaster- og Date Movie, understrejer endnu engang at spoof-filmens glory days er for længst overstået.

Men selvom alle de nævnte film er slemme, så overraskede dette års “vinder” mig godt og grundigt. Jeg var virkelig ikke forberedt på Alpha and Omega. Ikke nok med at den er stinkende elendig, og det er den på alle måder, men jeg havde aldrig forstillet mig at en computeranimeret tegnefilm produceret til biograferne ville fortjene en så slem karakter som 0/10. Den får håbløse tegnefilm som Chicken Little, Free Jimmy, Barnyard, Shark’s Tale og Astro Boy til at ligne Pixar film. Det første man falder over er, at designet er afskyeligt, animationen er amatøragtig og stilen er grim. Derudover er det pinligt dårligt skrevet og ingen af de humoristiske optrin virker. Til sidst, har jeg lidt svært ved at finde ud af hvem filmen er lavet til, fordi det er for simpelt og tåbeligt til at appellere til et lidt ældre publikum men den er samtidig forkastelig til det unge publikum, der kan acceptere simpelheden, da halvdelen af filmen stort set er et metafor for sex. Ikke blot årets dårligste film, men også den dårligste animerede film jeg nogensinde har set.

At dette blev Dennis Hoppers sidste film og den er dedikeret til ham i end-credits er ganske enkelt provokerende og en hån mod en stor skuespiller med en god og lang karriere.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.