2010,  Best Ofs,  Games

Game of the Year 2010: Best Xbox 360 Game

Runners up: Alan Wake, Fable III, Splinter Cell: Conviction og Halo: Reach

I modsætning til Sony, havde Microsoft et rigtigt godt år i 2010, med en håndfuld fantastiske eksklusive titler samt en del Live Arcade spil oven i hatten. Til gengæld ser de ud til at blive destrueret i 2011, hvis de ikke snart annoncerer et eller andet, de eneste de har fastsat indtil videre er Gears of War 3 og måske Forza 4.

Remedy, skaberne af Max Payne, udgav endelig deres længe ventede Alan Wake og det var al ventetid værd. Det var som at spille en interaktiv version af en af Stephen Kings bedste historier, fyldt med spænding, uhygge og besatte landsbyfolk. Det var et af de mest stemningsfyldt spil i lang tid, havde solid action og fremragende stemmeskuespil. TV-episode inddelingen fungerede perfekt og er forhåbentlig noget flere spil bruger i fremtiden. Hurtigt efter 2008s Fable II, fik vi i 2010 hvad der virker som et lidt forhastet Fable III. Det var stadig et godt eventyr med masser af humor, men selvom der var nye ting hist og her, så var det alt for tæt på det sidste spil og slutningen var malplaceret. Efter en lang pause, vendte Sam Fisher endelig tilbage til spilverdenen i Splinter Cell: Conviction. Der var et spil der var mærket af store produktionsproblemer, men heldigvis endte det som et rigtigt godt comeback. Det var dog ikke helt den samme Sam Fisher som før, spillet var blevet strømlinet og forsimplet en del. Det var ikke længere det hardcore stealth gameplay som serien blev kendt for, men det var derimod et af de bedste actionspil i 2010. Sidst men ikke mindst, var det umuligt at komme udenom Halo: Reach. Det var Bungies sidste Halo-spil og man må sige de sluttede af med maner. Reach er uden tvivl det bedste spil i serien og det var fyldt til randen med action, sci-fi og industriens største multiplayer.

Det første Mass Effect er stadig et af de bedste spil til Xboxen, så det er derfor lidt af en bedrift at Bioware har formået at forbedre det på næsten alle punkter med Mass Effect 2. Det var en sublim science fiction historie med et suverænt cast af karakterer, masser af fantastiske missioner og en meget forbedret shooterdel. Det er et af de få spil som bliver til en personlig historie, næsten alle gamere man spørger, har haft en meget speciel oplevelse og har en følelse af at deres Shepard er den eneste rigtige. Det er ikke noget man ser ofte og ventetiden til 3eren kan kun gå for langsomt. Som en ekstra bonus af gode nyheder, kan Playstation 3-ejere også opleve den fantastiske rejse, når spillet udkommer om nogle uger.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.