Anti-Hollywood,  Movie Night,  Movies

The Anti-Hollywood Week That Was: Minor Detours

I løbet af Anti-Hollywood Week fik jeg set en del film og det var ikke alle der nåede at få en hel anmeldelse, så de kommer her i det vanlige The Week That Was-format. Stay tuned for den tredje og sidste del af denne wrap up.

Låt Den Rätte Komma In [Let the Right One In] 9/10
Tomas Alfredsons fremragende, unikke og intime vampyrfilm var en forfriskende anderledes vinkel på genren. Børneskuespillerne (Kåre Hedebrandt og Lina Leandersson) gør det godt, uhyggen ligger hele tiden lige under overfladen og billedsiden er smuk. Det er samtidig en af de få gange hvor jeg er interesseret i at se Hollywood-remaken, da jeg er spændt på at se hvad Matt Reeves (Cloverfield) får ud af historien med Chloe Moretz (Kick-Ass) i hovedrollen.

El Secreto de sus Ojos [The Secret in their Eyes] 9/10
Yderst spændende og velskreven argentinsk kriminal-thriller med fantastiske skuespiller-præstationer hele vejen rundt. Et fængende mordmysterium med interessante karakterer. Ricardo Darín (Nueve Reinas – Nine Queens) spiller eminent og det har fået mig til at lede efter flere film han har været med i.

Fritt Vilt II [Cold Prey II] 7/10
Fortsætter hvor etteren slap og det er stadig en ganske solid horror-film.

L’Immortel [22 Bullets] 5/10
Det er rart at se Jean Reno igen men det er desværre i en halv-kedelig og klichéfyldt action-thriller. Jeg kan kun håbe på, at Renos næste film er bedre.

Four Lions 8/10
Kombinationen af humor og religion har altid givet en hårfin balancegang mellem det rigtig sjove og det usmagelige. Four Lions tilføjer terrorisme til de to og resultatet er en noget eksplosiv cocktail. Humoren er god, satiren er bidende og skuespillerne gør det glimrende. En perfekt modgift til det normale og kedelige komik man får fra Hollywood.

The Square 6/10
Udmærket thriller-drama om almindelige mennesker der forsøger at blive rige på den hurtigste måde, de stjæler sig til penge men det går ikke som planlagt. Filmen er godt spillet, men på et tidspunkt dominerer murphy’s lov så meget, at det går hen og bliver en anelse latterligt hvor meget der går galt for hovedpersonen.

Hvad har jeg lært om de pågældende lande? I Sverige var 80’erne også afskyeligt grimme.    I Argentina kan man godt holde et job i retssystemet, selvom man er en fordrukken alkoholiker. Nordmænd (og de danske oversættere) syntes at det er fair nok, at oversætte ‘fighting game’ med ‘slåsse-spil’. I Frankrig virker det ok, at bare efterlade sit barn ved en tilfældig gøgler mens man parkere sin bil. Politiet i England er dummere end en dør. I Australien er det så hårdt at fodre en hund, at man er nød til at tage en lur.

Har filmene ændret mit syn på Hollywood? Let the Right One In, The Secret in their Eyes og Four Lions var fremragende film som Hollywood godt kan lære noget af. Let the Right One In har fået en remake og med de rette talenter kan man også lave en thriller som The Secret in their Eyes men en film som Four Lions vil aldrig blive produceret i Hollywood, det er de simpelthen for tøset til. De tre andre film er ikke så langt fra tinseltown som de måske tror.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.